Wifi2Hifi speelt muziek van je computer af via AirPlay

Wifi2Hifi maakt van je iPhone een muziekontvanger, waardoor je alles op je pc of Mac draadloos naar je stereo stuurt.

Wifi2HifiSinds Apple AirPlay invoerde is het makkelijker geworden om muziek vanaf je pc of Mac draadloos af te spelen op de speakers in je woonkamer. Maar het betreffende nummer moet dan wel in je iTunes-bibliotheek staan. Het wordt lastiger als je een leuke track op YouTube tegenkomt of je computer als Spotify-jukebox wilt gebruiken. De app Wifi2Hifi zorgt er dan voor dat het alsnog lukt, door de combinatie van een iPhone-app en bijbehorende desktopsoftware Je sluit je iPhone aan op je versterker, die vervolgens via Wi-Fi het geluid van je desktop kan afspelen.

App en computerprogramma vinden elkaar automatisch via het Wi-Fi-netwerk, waarop ze allebei zijn aangesloten. Het programma stuurt al het geluid dat normaal uit de speakers van je computer komt naar je iPhone. Dat is geinig als je de iPhone als tweede speaker wil gebruiken, maar het komt pas echt van pas wanneer je de iPhone in een dock zet, die is aangesloten op je HiFi-set of een AirPort Express. Dit kan bijvoorbeeld met een 3,5 mm-kabeltje. De speakers in je woonkamer nemen dan de functie van je computerspeaker over.

De desktopapplicatie is gratis te downloaden en draait op Windows 7, Vista en Mac OS X 10.6 of hoger. Hij is te verkrijgen op de website van WiFi2HiFi.

Wifi2Hifi is een iPhone-app, maar is ook aan te raden voor iPad-gebruikers, aangezien je de app vooral in slaapmodus en de resolutie dus geen verschil maakt.

Downloaden: Wifi2Hifi (€2,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 augustus 2011, 10:47
Categorie Muziek
Onderwerpen airplay, muziek, streaming

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.