Fonta: iPhone-fotobewerker met filters, teksten en illustraties

Fonta is een fotografie-app voor de iPhone met fotofilters, teksten en illustraties die je aan je afbeeldingen kunt toevoegen.

Fonta teaserHet idee achter fotografie-app Fonta zal een hoop iPhone-fotografen bekend voorkomen. Ook hierin kun je filters gebruiken om vierkante beelden van wat creatieve kleuren te voorzien, waarna je ze kunt delen op bijvoorbeeld Facebook en Twitter. Fonta hoopt zich echter te onderscheiden met de nodige prenten en lettertypes die je kunt gebruiken om een foto nog wat extra op te leuken. Een foto van een kerstboom kan hierdoor worden voorzien van een wens voor de feestdagen.

Fonta screenshotFonta lijkt op een goed getimed moment in de App Store te zijn opgedoken. De app heeft prenten van kerstmannen, rendieren en andere feestdagen-gerelateerde figuurtjes waarmee een iPhone-foto al snel in een kerstkaart verandert. Teksten en figuren kunnen doorzichtig worden gemaakt, waardoor het onderwerp in de foto bij grote schermvullers nog steeds goed zichtbaar is.

Het idee achter Fonta is niet nieuw: Over maakt het al langer mogelijk om goed gestileerde teksten op foto’s te plaatsen en Tangent laat je ook met vormen spelen. Fonta combineert beide wel op een handige manier, waardoor je niet tussen beide apps hoeft te schakelen. Bovendien kost Fonta de helft van waar Tangent op het moment voor wordt aangeboden, waardoor je voor het maken van een simpele digitale kerstkaart goedkoper klaar bent.

Downloaden: Fonta (€0,89, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 december 2013, 14:45
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen instagram, lettertype

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.