RME brengt TotalMix FX-app voor iPad uit

Audiofabrikant RME heeft de TotalMix FX voor iPad uitgebracht. Daarmee kun je de audiointerfaces van RME zoals de Fireface UCX bedienen.

totalmix-ipadRME, een bekende Duitse fabrikant van professionele audio-apparatuur, heeft de app TotalMix FX uitgebracht. TotalMix is simpel gezegd een software-mixer voor de iPad, waarmee je de audio-interfaces van RME kunt bedienen. De app was al beschikbaar voor Windows en Mac OS X. Eigenlijk zou de app al in de zomer van 2013 verschijnen, vlak nadat RME de app had gepresenteerd op de Musikmesse 2013, een bekende beurs voor audiofanaten. Maar het project liep uit.

De app kost €3,59 en is goed ontvangen door de gebruikerscommunity van RME, behalve onder mensen die de RME Babyface (zie foto) gebruiken. Sinds november 2012 kon je al de RME Babyface via de Camera Connection Kit van Apple bedienen vanaf de iPad. In januari 2013 volgde de Fireface UCX, waardoor alle 18 kanalen op de iPad ter beschikking stonden. En nu is er dus de officiële app, die overigens alleen de Fireface-apparatuur en niet de Babyface ondersteunt. Vandaar het ongenoegen onder de Babyface-gebruikers. RME heeft er meteen op gereageerd: door de andere hardware-opbouw is het lastiger om dit apparaat toch te ondersteunen.

rme-babyfaceHet bedienen van de audio-interface van RME via de Class Compliant-modus werkte wel aardig. Je kon de Fireface UFX, Fireface UCX en Babyface via de Camera Connection Kit of via een Lightning-kabel op de iPad aansluiten. Maar toch bleven de gebruikers behoefte houden aan een makkelijker oplossing, waarmee je rechtstreeks de software op de iPad kon gebruiken. TotalMix FX stelt je in staat om effecten zoals Hall, Echo of Low-Cut meteen toe te passen.

Downloaden: RME TotalMix FX for iPad (€3,59, iPad, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 december 2013, 15:09
Categorie Muziek
Onderwerp audio

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.