Filterapp Mystic laat je teksten in foto’s plaatsen

Fotofilter-app Mystic laat je nu ook vooraf geschreven, kunstzinnige en fraai vormgegeven teksten op een foto plaatsen.

Mystic iOS iconFotografie-app Mystic liet je al een tijdje fotofilters gebruiken om je kiekjes op te leuken, maar na de laatste update is het ook mogelijk om teksten op je foto’s te plakken. Hiermee maakt Mystic weer een stap richting een meer algemene fotobewerker: naast filters bevat de app ook al langer lichteffecten en texturen, die je allemaal met elkaar kunt mixen om het gewenste eindresultaat te krijgen.


Tekst in Mystic iOSDe teksten die je in Mystic kunt toevoegen aan je foto’s zijn vooraf geschreven. De naam van de persoon op de foto of de datum van dat ene leuke feestje kun je er dus niet opzetten, maar je bent beperkt tot door de ontwikkelaar bepaalde hippe teksten. Vermoedelijk zal de nieuwe functie daarom vooral worden gebruikt door de meest kunstzinnige fotografen die een abstracte boodschap in een afbeelding willen verwerken.

De App Store telt inmiddels een hoop filterapps, maar we zien steeds meer ontwikkelaars die proberen af te wijken van de beproefde Instagram-formule door een eigen gimmick te verwerken. Mystic laat je bijvoorbeeld met meerdere elementen filteren en tekst toevoegen, terwijl Tangent je met rare vormen in foto’s laat werken. De fotografie-app Over is nog meer gericht op tekst in foto’s en laat je ook zelf schrijven.

Downloaden: Mystic (€0,89, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 augustus 2013, 17:10
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen fotofilters, instagram

Instagram

Instagram is een populair sociaal netwerk voor het delen van foto's. Ontdek alles over de functies zoals Stories, Instagram Direct, gezichtsfilters en live video's. Zo haal je meer uit Instagram en krijg je meer likes.

Instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.