iculture-biz
iCulture Biz

LinkedIn laat gebruikers vanuit iOS-app solliciteren naar vacatures

LinkedIn laat gebruikers voortaan vanuit de mobiele apps voor iPhone, iPad en Android solliciteren naar banen. Zoeken door vacatures werd eerder al ingevoerd in de LinkedIn app.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

linkedin vacatureLinkedIn heeft een nieuwe optie geïntroduceerd, waarbij het mogelijk wordt om meteen vanuit de iOS-app te solliciteren op een functie. Het werkt voorlopig alleen bij Engelstalige profielen. Vorige maand voegde LinkedIn een optie toe om banen te zoeken via de mobiele apps voor iPhone en Android. Nu kun je meteen toeslaan als je een leuke job ziet, waarbij je LinkedIn-profiel als CV wordt meegestuurd. Op termijn komt de sollicitatiefunctie wereldwijd beschikbaar. Het is een interessante ontwikkeling voor de vacaturesite, die zichzelf steeds meer als zakelijk sociaal netwerk wil profileren.

Daarom werden er de afgelopen tijd steeds meer Facebook-achtige functies toegevoegd, waarbij je interessante artikelen kon delen en zakelijke nieuwtjes uitwisselen. Met de solliciatiefunctie keert LinkedIn weer terug naar de oorsprong, als vacaturesite. De sollicitatiefunctie maakt het een stuk makkelijker om te reageren op een vacature. Voorheen moest je je CV bewerken en uploaden via het kleine scherm. Als je in een hangmat op je vakantieadres ligt, is dat een vervelende klus. Dat wordt nu makkelijker: je gebruikt het profiel van LinkedIn als je CV en de website hoopt daarbij dat mensen actiever hun profiel zullen gaan bijwerken. Bedrijven die een vacature hebben, kunnen nog steeds verwijzen naar een pagina op de eigen website, waar je een webformuliertje moet invullen.

Momenteel is meer dan 30% van het mobiele verkeer op LinkedIn gericht op het zoeken naar een baan. De nieuwe functie met aanbevelingen voor leuke jobs draagt daaraan bij. Er zijn zelfs gebruikers die LinkedIn helemaal niet meer op de desktop bekijken. Sinds kort heeft LinkedIn mobiele advertenties ingevoerd, zodat de verschuiving naar mobiel niet tegelijk betekent dat de inkomsten instorten.

Downloaden: LinkedIn (gratis, universeel, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 januari 2014, 11:45
Categorie Zakelijk
Onderwerpen iculture biz, linkedin, sollicitatie, vacature

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.