FBI brengt iPhone-app over vermiste kinderen uit

De FBI heeft een iPhone-app uitgebracht waarmee je je kind als vermist kunt opgeven. Je moet daarbij gegevens van je kind invullen of tips lezen wat je moet doen als je kind kwijtgeraakt is.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

FBI-missing-childHet Federal Bureau of Investigation, beter bekend als de FBI, heeft voor het eerst een iPhone-app uitgebracht. De FBI Child ID-app is bedoeld om vermiste kinderen op te sporen. Met de app kunnen mensen sneller contact opnemen met de autoriteiten, wanneer ze hun kind kwijt zijn geraakt. Is het kind zoekgeraakt, dan kunnen ouders de app openen en meteen contact opnemen met de FBI, 911 of het National Center for Missing and Exploited Children. De app is ook in de Nederlandse App Store verkrijgbaar.

Ouders vullen belangrijke gegevens in over het vermiste kind in, zoals gewicht, lengte, naam , nickname, ras, geboortedatum, thuisadres en andere nuttige info. Je kunt er ook een foto aan toevoegen. De app bevat ook tips wat je het beste kunt doen als je kind zoek is geraakt.

Maar er is ook kritiek: de app is niet voorzien van een wachtwoord, zodat anderen die je iPhone in handen krijgen zomaar ‘voor de grap’ je kind als vermist kunnen opgeven. Een ander punt van kritiek is dat je alleen een foto van je kind kunt insturen, als je deze met de camera van de iPhone maakt. In de toekomst moet het ook mogelijk zijn om foto’s in te sturen die je met andere camera’s hebt gemaakt. Maar voorlopig is het Je kunt met de app ook via de iPhone-camera een foto van je kind opsturen, dus het is slim omdat te doen vóórdat je kind zoekraakt.

fbi-child-id

De app moet ook op andere platformen zoals Android en Blackberry beschikbaar komen. Verder zou de app ook GPS-gegevens van de ouders naar de FBI kunnen sturen, zodat meteen duidelijk is waar ze zich bevinden. De FBI benadrukt dat de informatie niet wordt opgeslagen door de organisatie zelf of door Apple.

Downloaden: FBI Child ID (gratis – ook Nederlandse App Store)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 augustus 2011, 18:42
Categorie Diensten
Onderwerpen fbi, kinderen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.