Film Festival TV-app brengt je in contact met andere culturen

Film Festival TV is een app van Culture Unplugged, waarin je kennismaakt met mensen uit andere culturen en hun problemen. Storytellers laten je kennismaken met hun problemen en uitdagingen.

film festival tvBen je geïnteresseerd in andere culturen, dan is er nu de app Film Festival TV-app. Deze app laat je kennismaken met documentaires van over de hele wereld, waarin mensen over gehele wereld, waarin allerlei onderwerpen aan de orde komen en waarin allerlei mensen voor de camera verschijnen, die een verhaal te vertellen hebben. De app is gratis dankzij Culture Unplugged. Dit bedrijf heeft ook een Film Festival TV-kanaal die je via de website gratis kunt bekijken. Met de app maak je kennis met allerlei culturen en hun storytellers.

Het is overigens niet alleen maar geluk en plezier dat je krijgt voorgeschoteld. Veel filmpjes gaan over de problemen waarmee mensen in andere culturen te maken hebben. De achterliggende doelstelling is om je perspectief te verbreden. De app is zodanig opgedeeld, dat je precies kunt kiezen wat je zoekt. De onderwerpen die aan de orde komen in de documentaires zijn zeer divers: cultuur, armoede, oorlog en vrede, globalisatie, mensenrechten en dergelijke. Ze zijn eerder vertoond op de Culture Unplugged Festivals en beschikbaar gesteld door de deelnemende filmmakers, festivalpartners en de organisatie. Dit filantropische initiatief heeft als doel om ons collectieve geheugen te verrijken. De app bevat ook filmpjes van Link TV, een non-profit netwerk met een vergelijkbaar doel. Ook hier gaat het erom mensen te inspireren en te informeren over andere culturen wereldwijd aan de hand van storytellers.

Downloaden: Film Festival TV (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 augustus 2011, 13:23
Categorie Onderwijs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.