FamilyWall: deel berichten, agenda en contacten met familie

Een agenda, locaties, berichten en contacten delen met andere leden van de familie kan met de nieuwe iPhone-app FamilyWall. De gratis berichtendienst komt ook voor Android, iPad, BlackBerry en WP7.

FamilyWall header iPhone iPod touchDe nieuwe app FamilyWall is eenvoudig te omschrijven. Het is een uitgebreide variant op WhatsApp voor het hele gezin. De app is net beschikbaar voor de iPhone en Android en binnenkort ook voor de iPad, BlackBerry’s en Windows Phone 7-telefoons. Je kan er onderling en aan de hele groep berichten mee versturen, maar je kan er ook locaties mee doorgeven, contactgegevens mee uitwisselen en er een gedeelde agenda mee bijhouden.

Natuurlijk zijn er meer instant messaging-diensten waarmee je elkaar berichten en locatiegegevens kan sturen, maar FamilyWall doet het echt specifiek in een gezins- of familiesituatie. Zo kan je bij elk bericht aangeven voor wie het is bedoeld. De rest mag meelezen, maar weet meteen dat ze zelf niet worden aangesproken. Recente berichten komen in het meest linker tabblad te staan: Activity. Daarin zie je in één oogopslag de laatste gedeelde locaties van familieleden en de laatste berichten en reacties die gezinsleden naar elkaar toesturen.

FamilyWall is meer dan het uitwisselen van berichten en locaties en dat is een goede zaak, want er zijn al ontzettend veel apps die die functies genieten. Family Wall gaat verder in het tabblad Other. Daar staan twee aardige opties tussen die beslist prominenter naar voren mogen komen in de applicatie. Met een ervan kun je contacten importeren en zie je dus elkaars toegevoegde contacten in de applicatie, die iedereen meteen kan sms’en of bellen.

Nog handiger is de gedeelde kalender, die hier Events heet. Die is vreemd genoeg weggestopt in het laatste tabblad, maar werkt erg handig. Je kan afspraken toevoegen die meteen door anderen in de agenda gezien kunnen worden. Althans: dat is de bedoeling, maar het is op dit moment nog niet goed uitgewerkt. Zo zien we de aangemaakte agendapunten van anderen niet in de maandkalender, maar wel in het lijstje met evenementen. Ook wordt het aanmaken van een agendapunt op dit moment niet gecommuniceerd in de Activity feed. Daardoor moet je dus nog even een extra berichtje schrijven om anderen van een agendapunt op de hoogte te stellen.

Op dit moment blijft FamilyWall op meer punten hangen in het predikaat ‘potentie’. Zo is het op papier heel aardig om allerlei gesprekken tussen familieleden te volgen via je de app, maar zie je in de Activity-feed alleen de laatste reactie en kun je soms niet zien waar een gesprek over gaat. Ook staan reacties niet in zijn geheel onder een gedeelde locatie en is er geen mogelijkheid om erop te drukken, zodat je ze alsnog volledig kan lezen. Op de bijbehorende website gaat dat overigens wel goed. Tenslotte, en dat is de mokerslag, lijkt de applicatie geen pushberichten te verstrekken als iemand een bericht stuurt, reactie geeft of agendapunt deelt.

De ondersteuning van alle platformen en een website maken FamilyWall in potentie een goed systeem om virtueel met familieleden (of stiekem toch gewoon een hechte vriendengroep) te communiceren. Op dit moment zijn er echter nog teveel dingen die nog veel beter moeten worden uitgewerkt.

Downloaden: FamilyWall (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 november 2011, 17:04
Categorieën Kinderen, Sociaal netwerken
Onderwerpen activity, gezin, instant messaging, sociale media, whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.