‘Facebook werkt aan Flipboard-achtige nieuwsapp’

Facebook werkt aan een Flipboard-achtige nieuwsapp, zo meldt WSJ. De ontwikkeling van de Reader loopt al een jaar, nog voordat het Google Reader-nieuws naar buiten kwam.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Flipboard-updateVolgens de Wall Street Journal is Facebook druk bezig om een Flipboard-achtige nieuwsapp te maken. Het project zou al een jaar in ontwikkeling zijn. Dat zou betekenen dat Facebook al was begonnen met de ontwikkeling op het moment dat Google bekendmaakte te zullen stoppen met Google Reader. De interne naam van het project is Reader, maar het is nog niet zeker of de nieuwe mobiele dienst uiteindelijk zo gaat heten. Wel is de aandacht gefocust op iOS.

Facebook heeft een groot bereik en zou een flinke concurrent voor Flipboard en Pulse kunnen worden, maar succes is niet altijd gegarandeerd. Toen Facebook snel de app Snapchat probeerde te kopiëren door Facebook Poke te ontwikkelen, bleken ze te laat. Iets soortgelijks kan gebeuren met Flipboard, dat al 50 miljoen gebruikers heeft en niet zo makkelijk van de troon te stoten is.

Facebook CEO Mark Zuckerberg zou naar verluidt nauw bij het project betrokken zijn. WSJ spreekt niet over een Android-versie. Facebook zou van plan zijn om zicht volledig te concentreren op softwarefuncties in iOS, het platform waar ook Flipboard groot is geworden. Dat wordt nog eens extra benadrukt door het feit dat Mike Matas, een van de eerste interface-designers voor de iPhone en iPad, de leiding heeft bij het ontwerp van de app.

Wat functies betreft zou de Facebook Reader algoritmes gebruiken om te bepalen welk nieuws aan alle Facebook-gebruikers moet worden getoond en welke alleen aan bepaalde mensen. Mogelijk wordt Reader geïntegreerd in de bestaande Facebook-app en is het geen losstaande nieuwslezerapp.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 augustus 2013, 13:59
Categorie Nieuws
Onderwerpen facebook, flipboard

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.