Snapchat introduceert SnapKidz-modus voor kinderen

Fotografie-app Snapchat heeft voortaan een speciale kindermodus voor gebruikers jonger dan 13 jaar. Hiermee kan je geen foto's uitwisselen.

Snapkidz SnapchatFoto-app Snapchat biedt voor gebruikers jonger dan 13 jaar voortaan een speciale kinderdienst. Bij het registreren voor Snapchat zal de dienst zien dat een kind te jong is, waarna er geen account wordt gemaakt en de speciale SnapKidz-modus wordt gestart. Hierbij is het mogelijk foto’s te maken, teksten toe te voegen en te tekenen. Kinderen in SnapKidz zijn alleen niet in staat om foto’s uit te wisselen met andere gebruikers en mogen ook geen vrienden toevoegen.


Snapchat zal geen informatie naar de servers van de makers sturen nadat de app heeft geconstateerd dat de gebruiker te jong is. De app ziet dit aan de hand van de ingevoerde geboortedatum. In vorige versies moesten kinderen ook hun leeftijd invoeren bij het registreren binnen de app. Waren ze jonger dan 13, dan werd ze de toegang geweigerd. Dit bood volgens de ontwikkelaar geen ideale ervaring. Daarom is er nu voor gekozen om een speciale modus voor kinderen te introduceren.

SnapKidz moet een alternatief zijn voor kinderen die de dienst anders niet mogen gebruiken. Daar staat tegenover dat het hele idee van Snapchat is dat je foto’s kunt uitwisselen met je vrienden. Door deze functie te blokkeren is er nog weinig verschil tussen Snapchat en één van de vele fotobewerkers voor iOS.

Downloaden: Snapchat (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Snapchat

Snapchat is een populair sociaal netwerk voor jongeren, waarbij je vooral foto's en video's deelt. Snapchat was ook de eerste app met de zogenaamde verdwijnende Verhalen, die later populair werden als Instagram Stories en andere social media-apps. Hieronder vind je onze tips om meer uit Snapchat op de iPhone te halen, alles over functies zoals de Snap Kaart, lenzen, filters en emoji gebruiken en gezichten wisselen.

Snapchat
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.