Facebook voor iPhone 4.0 krijgt betere navigatie, iPad-versie eindelijk beschikbaar

Facebook voor iPhone is compleet vernieuwd met sterk verbeterde navigatie en links naar Toepassingen, zoals games en apps.
Jean-Paul Horn - · Laatst bijgewerkt:

Facebook voor iPhoneFacebook heeft vanavond het complete mobiele portfolio vernieuwd. Het grootste nieuws is dat de Facebook voor iPad app eindelijk beschikbaar is. Daarnaast is er een nieuwe versie van Facebook voor iPhone in de App Store gezet en is m.facebook.com nu een totaal vernieuwde html5-webapp geworden.

De Facebook iPad-app mengt de indeling van de website op de desktop met mobiele mogelijkheden zoals inchecken op locatie. Ook Facebook Chat is geheel geïntegreerd. Opvallender is misschien nog de categorie ‘Toepassingen’ die ook in de navigatiebalk staat. Dat betekent volgens Techrunch dat de nieuwtjes over games en apps niet worden overgeslagen in je Facebook-nieuwsfeed. En belangrijker nog: dat er snel apps en games beschikbaar zullen komen die vanuit Facebook te gebruiken zullen zijn. Die vernieuwing is niet alleen bestemd voor de iPad en iPhone, maar voor alle mobiele platformen van Facebook.

Facebook gaat ook kijken welk versie van een applicatie het meest geschikt voor je is. Stel: je opent een uitnodiging voor Words with Friends vanuit de nieuwsfeed. Als je al de Facebook iPhone-applicatie hebt geïnstalleerd, zal deze openen. Als je dat nog niet hebt gedaan, word je naar de App Store doorverwezen. Maar als je de link bijvoorbeeld aanklikt vanaf de mobiele website van Facebook, dan kom je terecht in een eventueel beschikbare html5-webversie van de app.

Inmiddels is Facebook 4.0.1 in de App Store verschenen. Deze lost alle problemen op waarbij je in het oplaadscherm bleef hangen.

Download: Facebook (universeel, gratis).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 oktober 2011, 23:12
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen facebook, ipad

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.