Facebook voor iPad nu officieel beschikbaar in App Store

De officiële Facebook iPad-app is werkelijkheid en vandaag in de App Store verschenen. Wij tonen hier de eerste screenshots en de directe downloadlink voor de Facebook iPad-app.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Facebook notificatiesHet is geen gerucht meer: Facebook is voor de iPad beschikbaar. De officiële applicatie van ‘s werelds grootste sociale netwerk is zojuist in de App Store verschenen. Techcrunch ontving de eerste screenshots. De Facebook iPad-app mengt de indeling van de website op de desktop met mobiele mogelijkheden zoals inchecken op locatie. Ook Facebook Chat is geheel geïntegreerd. Opvallender is misschien nog de categorie ‘Toepassingen’ die ook in de navigatiebalk staat.

Dat betekent volgens Techcrunch dat de nieuwtjes over games en apps niet worden overgeslagen in je Facebook-nieuwsfeed op de iPad. En belangrijker nog: dat er snel apps en games beschikbaar zullen komen die vanuit Facebook te gebruiken zullen zijn. Die vernieuwing is niet alleen bestemd voor de iPad, maar voor alle mobiele platformen van Facebook.

Facebook gaat ook kijken welk versie van een applicatie het meest geschikt voor je is. Stel: je opent een uitnodiging voor Words with Friends vanuit de nieuwsfeed. Als je al de Facebook iPad-applicatie hebt geïnstalleerd, zal deze openen. Als je dat nog niet hebt gedaan, word je naar de App Store doorverwezen. Maar als je de link bijvoorbeeld aanklikt vanaf de mobiele website van Facebook, dan kom je terecht in een eventueel beschikbare html-webversie van de app.

Een belangrijke rol is ook weggelegd voor foto’s. Die kun je zonder opsmuk in een volledig scherm op de iPad bekijken. Dat kan bijvoorbeeld bij je eigen foto’s, maar ook in de fotoalbums van anderen die je kunt doorbladeren vanuit de nieuwsfeed of een profiel.

Facebook heeft reeds een webpagina op haar sociale netwerk gewijd aan aan de iPad-app. Facebook heeft ook de mobiele versie flink op de schop genomen. Wie nu naar m.facebook.com surft, krijgt een volledige vernieuwde html5-webapp voor Facebook te zien.

Download: Facebook voor iPad (gratis).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 oktober 2011, 11:55
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen batterij, cover, facebook, ipad, mophie, opladen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.