iOS game-update: Mikey Hooks, Skyvenger 3D en Flashout 2

Vandaag in de iOS game-update: 3D Breakout-game Skyvenger 3D, retro-platformer Mikey Hooks en Flashout 2 is aangekondigd.

Skyvenger 3D 2De iOS game-update is even wat conservatiever wat gamekeuze betreft. Vandaag namelijk geen freemium spellen met een extra sociale laag, maar drie hardcore games die je een traditionele spelervaring bieden voor een vast bedrag. Mikey Hooks is de ultieme old-school platformer, met meer afgronden en stekelputten dan je waarschijnlijk ooit dacht te zien, Skyvenger 3D is een 3D-versie van Breakout en Flashout 2 kan misschien wel de meest game-y racegame voor iOS worden.

Mikey Hooks: knetterlastige retro-platformer

Mikey HooksIn stilstaande beelden lijkt Mikey Hooks niet heel veel soeps, maar als je de game voor het eerst opstart is het direct duidelijk dat je te maken hebt met een strakke, knettermoeilijke retro-platformgame waarbij je sprongen op exact de juiste momenten moet maken om het level te halen. Je springt over gaten, klimt op platformen en gebruikt een speciale enterhaak om over extra grote putten heen te slingeren. Het doet allemaal verrassend veel denken aan voorganger Mikey Shorts, een game die ondanks zijn ook wat kneuterige ontwerp mooi in Apple’s favorietenlijstje van 2012 terecht wist te komen.
Downloaden: Mikey Hooks (€1,79, universeel, iOS 4.3+)
Ook leuk: Mikey Shorts (€0,89, universeel, iOS 4.3+)

Skyvenger 3D: Breakout in drie dimensies

Skyvenger 3DSkyvenger is een variant op het bekende Breakout, maar je zou het waarschijnlijk niet zeggen als je de beelden ziet. Een 3D-wereld en een eerstepersoons-perspectief zorgen er namelijk voor dat je de game op een totaal andere manier moet benaderen. Je hebt een grote cirkel waarmee je balletjes terug de spelwereld in stuitert, om zo meer en meer objecten te verwoesten en zo punten te scoren. Ondertussen draai je ook rond je onderwerp, waardoor je unieke hoeken kunt vinden. Dat is opzich al leuk, maar een flink aantal power-ups zorgen er ook nog eens voor dat je ieder level wel weer een nieuwe tactiek kunt bedenken. Het wegslaan van een balletje was zelden zo lang achter elkaar leuk.
Downloaden: Skyvenger 3D (€0,89, universeel, iOS 5.0+)

Trailer van de dag: Flashout 2

Flashout 2De futuristische racer WipEout is tot op heden exclusief voor Sony-platformen beschikbaar, maar dat houdt andere ontwikkelaars niet tegen om eigen varianten uit de brengen in de App Store. Eind vorig jaar stuitten we bijvoorbeeld op Flashout 3D, een game waarvan alleen de naam al duidelijk maakte dat er sprake was van leentjebuur bij de oudere spelreeks. Ook hierin hoverde je over een sci-fi-racetrack met absurde snelheden terwijl je zoveel mogelijk probeerde te boosten. De game was kennelijk succesvol genoeg om een vervolg te garanderen, want ontwikkelaar Jujubee heeft via een trailer Flashout 3D uit de doeken gedaan. Deze nieuwe game krijg een nieuwe career-modus, nieuwe uitdagingen en ook een nieuwe multiplayermodus. We mogen eind dit jaar aan de bak met Flashout 2. Tot dan kun je onderstaande link gebruiken om het eerste deel nog eens onder handen te nemen.
Downloaden: Flashout 3D (€2,69, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 augustus 2013, 19:55
Categorie Games
Onderwerpen 3d, flash, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.