Facebook Timeline Cover Images: bekleed je profiel met iPhone-app

Facebook Timeline Cover Images is een iPhone-app met duizenden achtergronden waarvan je je Facebook-profiel kan voorzien. De applicatie biedt onder andere foto's van landschappen, natuur, auto's en... boybands.

Facebook Timeline Cover Images iPhone iPod touchToen Facebook het timeline-uiterlijk aankondigde voor haar sociale netwerk, wist je al dat het stond te gebeuren: apps met achtergronden voor je vernieuwde Facebook-profiel. Inmiddels is er een handvol van dat soort applicaties te downloaden op de iPhone, die allemaal van een andere ontwikkelaar afkomstig lijken te zijn, maar volledig identiek aan elkaar zijn. Facebook Timeline Cover Images is de nieuwste toevoeging aan het arsenaal. Je ziet er achtergronden in verschillende categorieën en kan ze meteen activeren als achtergrond van je timeline.

De achtergronden in de app(s) lijken wat willekeurig gekozen. Zo heb je gebruikelijke rubrieken als landschappen, bloemen, patronen, texturen, auto’s en kunst, maar heb je daarnaast categorieën die er met de haren bij lijken getrokken. Je kan een selectie maken uit covers van Dragon Ball Z, de band Westlife, vlinders, Hello Kitty, tekeningen van Studio Ghibli, artwork van de artiest Deadmau5 en dan is er nog de categorie theater waarin één afbeelding van een masker staat. Facebook Timeline Cover Images ArtDe applicatie belooft duizenden wallpapers, maar dat is wat overdreven.

De covers worden onder elkaar geladen in de app, in een bijzonder lage kwaliteit. Je kan geen preview in hoge kwaliteit bekijken, maar eenmaal geüpload zien de covers er goed en scherp uit. Dat is het trucje: je tikt op een achtergrond, kiest upload en de afbeelding wordt al tussen je Facebook-foto’s gezet. Helaas gaat dat wel meteen gepaard met een spamberichtje vanuit de app. Ook moet je in de opties vooral de optie Branding uitschakelen, zodat er geen reclame van de applicatie op het resultaat is te zien. Als een foto is geüpload, kom je op de mobiele Facebook-website terecht en kan je meteen een foto selecteren als cover.

Wat de app mist, is de mogelijkheid een foto vanuit je eigen fotoalbum uit te snijden en geschikt te maken als Facebook cover. Hoe mooi of juist hoe eigenaardig de standaardafbeeldingen van Facebook Timeline Cover Images ook zijn; persoonlijk zijn ze niet.

Downloaden: Facebook Timeline Cover Images (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 januari 2012, 20:08
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen achtergronden, cover, facebook, wallpaper

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.