Facebook probeert je terug te krijgen met testnotificatie

Facebook heeft een testnotificatie gestuurd, waarmee het sociale netwerk je een bericht probeert te laten plaatsen.

Facebook notificatieFacebook kijkt op het moment naar nieuwe notificaties op de iPhone, die je proberen over te halen om een nieuwe bericht te plaatsen. Dit ontdekte Spark Captial’s Bijan Sabet toen hij de notificatie ontving. Facebook vertelt aan Mashable dat het gaat om een kleine test, waardoor het nog onduidelijk is of het bericht standaard door Facebook verzonden zal worden.

Dit is niet de eerste keer dat Facebook een pushnotificatie verstuurt die niet bij iedereen in goede aarde valt: eerder werden er nog berichten verstuurd als een vriend Facebook Messenger heeft geïnstalleerd, om je te overtuigen hetzelfde te doen. De Android-versie van Facebook verstuurt zelfs berichten om je over te halen de laatste update te installeren.

Gaat Facebook de nieuwe notificatie gebruiken, dan is het nog de vraag hoe vaak hij voorbij zal komen. Een dagelijkse herinnering kan storend zijn, maar Facebook kan natuurlijk ook pas na drie maanden inactiviteit een bericht verzenden. Uiteraard zijn berichten om je terug te halen naar een sociaal netwerk niks nieuws, maar ze worden normaal gesproken via e-mail verstuurd. Daarnaast is het nog de vraag hoe inactief de ontvangers van dit bericht eigenlijk zijn.

Downloaden: Facebook (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 maart 2013, 10:18
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp facebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.