Garageband voor iOS ondersteunt voortaan Audiobus

Garageband voor iOS heeft een update gekregen, met ondersteuning voor Audiobus. Zo kun je apps van meerdere iOS-ontwikkelaars combineren.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

GarageBandGarageband voor iOS heeft woensdagavond een update gekregen, waardoor voortaan Audiobus wordt ondersteund. Audiobus? Jazeker, deze universele app die we al eerder op iPadclub bespraken, koppelt allerlei audio-apps aan elkaar. Het werkt op iPhone en iPad. Om Audiobus te kunnen gebruiken moet je een €8,99 kostende app van een externe ontwikkelaar aanschaffen. Deze zorgt ervoor dat je allerlei ‘datapijpen’ tussen audio-apps kunt maken. Zo combineer je bijvoorbeeld een synthesizer met een piano-app of een drummachine.


Alle apps van Korg, Animoog, ThumbJam, Samplr en tientallen andere apps ondersteunen al Audiobus. Nu sluit Apple zich daarbij aan met een nieuwe versie van Garageband. Om Audiobus te kunnen gebruiken heb je een iPad 2 of nieuwer nodig. Daarna kun je vanuit Apple’s Garageband muziek spelen en opnemen via andere apps. In Garageband is ook een optie opgenomen om snap-to-grid uit te schakelen tijdens het bewerken.

Downloaden: Garageband (€4,49, universeel, iOS 5.1+)
Ook genoemd: Audiobus (tijdelijk €4,49 ter viering van de samenwerking, normaal €8,99, universeel, iOS 5.0+)

garageband audiobus

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.