Uitgelicht
Bestel nu "Zo word je een iPhone Pro"met 5 euro korting
Toon of verberg de lijst met posts

Facebook Messenger krijgt voicemail en belfunctie

De Facebook Messenger-app heeft voiceberichten en een belfunctie gekregen. Bellen zal voorlopig alleen mogelijk zijn in Canada.

facebook-voice-recordFacebook heeft vandaag een update van de Facebook Messenger-app uitgebracht. Vanaf nu bevat de app een optie om korte gesproken berichten (voicememo’s) in te spreken. Bovendien komt er een functie in om gratis te bellen. De app maakt daarbij gebruik van de databundel van de gebruikers; details daarover zullen in de komende weken nog nader bekend worden gemaakt. “Gratis vrienden bellen vanuit Messenger” is de tekst die nu in de update-omschrijving van de app te lezen is. Facebook Messenger wordt daarmee meer een rechtstreekse concurrent van apps als Skype en Viber. Volgens TNW zal de nieuwe belfunctie aanvankelijk alleen beschikbaar worden gesteld aan Canadese gebruikers, om op kleine schaal te testen.


Met Facebook Messenger zou Facebook op termijn een publiek van 1 miljard gebruikers kunnen bereiken. Het biedt ook mogelijkheden om geld ermee te verdienen, bijvoorbeeld door telefoonnummers aan te bieden (zoals Skype doet) of door bellen naar vaste nummers mogelijk te maken (idem). Facebook zou er zelfs nog allerlei extra diensten bij kunnen aanbieden, zoals Google Voice doet.

Facebook is de afgelopen tijd druk bezig met het uitrollen van nieuwe mobiele functies, zoals Facebook Poke. Het gaat daarbij om korte tekstberichten, foto’s en video’s die automatisch worden vernietigd.

Downloaden: Facebook Messenger (gratis)

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.