CustomCarrierLogo voor Windows: operatorlogo veranderen zonder jailbreak

CustomCarrierLogo is de Windows-variant van CarrierEditor. Met deze tool kun je je operatorlogo van de iPhone veranderen zonder te jailbreaken.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

carrierlogo windowsToen CarrierEditor voor Mac uitkwam waarschuwden de makers dat ze geen Windows-versie zouden maken. Maar hij is er nu tóch: naast de Mac-tool CarrierEditor is er nu een Windows-tool met de naam CustomCarrierLogo. Daarmee kun je het operatorlogo van je toestel wijzigen, zonder dat je een jailbreak hoeft uit te voeren. CustomCarrierLogo werkt op bijna elk soort toestel, oud of nieuw, met of zonder jailbreak. De werking is ongeveer hetzelfde als bij de Mac-app: je geeft aan welke carrierversie op jouw iPhone draait en welke afbeelding je wilt gebruiken en de app maakt een ipcc-bestand.

CustomCarrierLogo kan ook tekst omzetten naar een logo.

Zo werkt het:

  1. Installeer de Windows-app CustomCarrierLogo en start de app.
  2. Ga op de iPhone of iPad naar Instellingen > Algemeen > Info > Aanbieder. Je ziet daar een waarde bij je aanbieder staan, bijvoorbeeld ‘vf nl 13.1’.
  3. Kies op de desktop je toestel en je operator uit.
  4. In het volgende veld kun je aangeven of je een eigen tekst of een plaatje wilt gebruiken.
  5. Heb je alle instellingen ingevoerd, dan klik je op ‘Create IPCC Carrier Bundle’.
  6. Het nieuwe ipcc-bestand vind je op de desktop. Het zijn er eigenlijk twee: de nieuw gemaakte en het origele ipcc-bestand, voor als je weer terug wilt naar de oude situatie.
  7. Open iTunes, druk op de Shift-toets en geef aan dat je je iPhone wilt herstellen. Vervolgens kies je het gewenste ipcc-bestand.
  8. Is het nieuwe operatorlogo nog niet zichtbaar, reboot je iPhone dan even.

Downloaden: CustomCarrierLogo (Windows)

Je gebruikt deze tool op eigen risico; er wordt geen helpdesksupport bij geleverd. Voel je je onzeker over het gebruik van dit soort tools, gebruik het dan niet.

CustomCarrierLogo

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 januari 2013, 22:56
Categorie Uncategorized
Onderwerp provider

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.