Facebook Messenger krijgt totaal nieuw uiterlijk

Facebook Messenger krijgt een totaal nieuw uiterlijk.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

facebook messenger ios revampFacebook geeft de mobiele apps voor Facebook Messenger binnenkort een compleet nieuw uiterlijk. Afbeeldingen die nu zijn vrijgegeven laten zien in welke richting het design van de Facebook-app zich gaat bewegen. Afgelopen voorjaar maakte Facebook duidelijk dat ze niet willen toekijken hoe apps als WhatsApp Messenger honderden miljoenen gebruikers binnenhalen. Facebook Home was het aanvankelijke antwoord, maar dat sloeg niet meteen aan. Met een nieuw uiterlijk voor Facebook Messenger gaat het sociale netwerk proberen om mensen meer bij het merk te betrekken.

Een grote verandering is dat je via Facebook Messenger straks ook contact kunt leggen met mensen waarmee je geen vrienden bent op Facebook. Je kunt straks berichten zenden naar willekeurige andere mensen, op voorwaarde dat het telefoonnummer van de ontvanger in jouw adresboek staat. De werkwijze om de app te activeren zal ook anders zijn: bij het downloaden van de nieuwe app moet je je telefoonnummer verifiëren. De app scant vervolgens je adresboek om te kijken welke telefoonnummers van vrienden erin staan. Deze mensen kun je vervolgens een Facebook-bericht sturen. Het sociale netwerk weet straks meer dan ooit met wie iemand bevriend is of connecties onderhoudt. Ze zoeken daarmee de grenzen op van wat mensen nog acceptabel vinden. Een badge op het foto-icoontje van vrienden geeft aan of iemand Facebook alleen op de desktop gebruikt, of ook Facebook Messenger heeft geïnstalleerd.

facebook messenger gesprek nieuwUiteraard werkt het ook andersom en dat zal niet iedereen kunnen waarderen: Facebook-gebruikers die jouw nummer hebben, kunnen je straks opzoeken via de Messenger-app en een berichtje sturen. In plaats van een snelle en plotselinge invoering van de nieuwe functies is Facebook van plan om het stapsgewijs in te voeren, om vijandige reacties zoveel mogelijk te voorkomen. De eerste aanpassingen zullen in een gelimiteerde test te zien zijn op sommige Android-toestellen. Behalve de nieuwe contactfunctie valt het oog vooral op het nieuwe design, dat rechtstreeks uit de keukens van het Google Android-team lijkt te zijn weggelopen, maar ook wel wat doet denken aan elementen uit iOS 7.

Downloaden: Facebook Messenger (gratis, update volgt over een paar weken, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 oktober 2013, 19:38
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp facebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.