Facebook iOS-update laat je privacy van bericht achteraf veranderen

De Facebook-app op de iPhone heeft een update gehad. Je kan privacy-instellingen nu achteraf aanpassen en direct chats starten met foto's.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

facebook icoonFacebook heeft de app voor iPhone en iPad een update gegeven, maar de vernieuwing die ze het hardst van de daken schreeuwt is alleen voor Engelstalige gebruikers beschikbaar. Die kunnen nu emoticons in statusupdates opnemen, waarbij de emoticons makkelijk zijn onderverdeeld in categorieën. De statusupdates laten zien wat je voelt, leest, kijkt of naar welke muziek je luistert. Voor ons Europeanen is de belangrijkste verbetering dat je ook na plaatsing de privacy-instellingen van een bericht kunt veranderen, zodat deze alleen nog voor een bepaalde groep mensen te zien is.


feeling facebookJe kan zo een bericht achteraf nog beschikbaar maken voor iedereen, alleen vrienden, vrienden behalve kennissen of alleen jezelf. Meer opties heb je als je vrienden hebt onderverdeeld in groepen, zoals naaste vrienden en familie. Naast een reeds gepubliceerd bericht vind je rechtsboven een omlaag wijzend pijltje. Daar wijzig je de privacy-instellingen na plaatsing. Je kunt dit natuurlijk ook nog steeds instellen vóórdat je een bericht publiceert.

Een derde verbetering in de app is dat je een gesprek kunt beginnen met foto’s die je ziet in de applicatie. Als je een foto in een chat ontvangt, druk je op de knop linksonder en kan je hem niet langer alleen opslaan, maar zie je ook de functie ‘Verstuur bericht aan’. Zo kan je hem meteen gebruiken in een chat met iemand anders. Ten slotte zijn er nog een aantal nieuwe Chat Heads met animatie toegevoegd.

Downloaden: Facebook (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juni 2013, 12:36
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp facebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.