Netflix komt eind 2013 naar Nederland, daarna België (update)

Netflix komt eind 2013 naar Nederland en vervolgens naar België en Frankrijk. De streaming videodienst gaat een breed aanbod leveren voor een vaste prijs.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

netflix-iphone-ipadNetflix zal vanaf eind 2013 in Nederland beschikbaar zijn, zo blijkt uit een persbericht. Zodra Netflix beschikbaar is kunnen Nederlandse gebruikers van breedbandinternet zich erop abonneren, waardoor je onbeperkt toegang krijgt tot films en tv-series. Je kunt ze streamen via iPhone, iPad, Apple TV of elk ander apparaat met internettoegang. Netflix beschikt over eigen series zoals Arrested Development en House of Cards. Na Nederland zijn België en Frankrijk aan de beurt, al is dat nog niet officieel bevestigd.


In 2007 startte Netflix in de VS en sinds 2011 wordt gewerkt aan internationale expansie. Inmiddels zijn er meer dan 36 miljoen abonnees in 40 landen, waarvan 29 miljoen in de VS. Ook in Canada, Latijns-Amerika, Scandinavië, Verenigd Koninkrijk en Ierland is Netflix vertegenwoordigd. Er waren al geruchten dat het bedrijf wilde uitbreiden naar België, Nederland en Frankrijk. Met het persbericht wordt in ieder geval de komst naar Nederland bevestigd; België en Frankrijk worden nog niet genoemd. Na het inschrijven heb je meteen toegang tot Hollywood-films, lokale en wereldwijde tv-series en films. De aanbieder belooft altijd en overal toegang op elk apparaat voor een vaste lage maandprijs. Installeren van de Netflix-app heeft nog geen zin. De iPhone- en iPad-app is overigens ook nog niet in de Nederlandse App Store verkrijgbaar. Zit je te popelen en wil je nu al de Amerikaanse versie van Netflix proberen, dan vind je hier een handleiding voor de Apple TV.

Netflix onderscheidt zich op een aantal punten van het on demand-aanbod van veel kabelaars: je kunt onbeperkt series en films afspelen, pauzeren en verder kijken voor een vaste prijs, je krijgt geen commercials in beeld en je zit niet aan een langlopend abonnement vast. Ook heeft Netflix een aanbevelingsfunctie, waardoor iedere abonnee een persoonlijke lijst met suggesties voor films en tv-series krijgt voorgeschoteld.

Prijzen en beschikbaarheid

Netflix spreekt in het persbericht over “voor het einde van dit jaar”, zonder een specifieke maand te noemen. Een prijs is ook nog niet bekendgemaakt, maar Tweakers heeft gehoord dat de videodienst €7,99 per maand zal kosten. Ter vergelijking: in Ierland betaal je €6,99 per maand, waarbij je de eerste maand gratis kunt proberen. In de Scandinavische landen ligt de prijs iets hoger, rond de €10 per maand.

Dat Netflix ook op de Apple TV werkt, wordt bevestigd door een tekst op de Apple-website:

netflix apple tv

Inmiddels heeft Tweakers gehoord dat Netflix €7,99 per maand in Nederland gaat kosten. We hebben deze ontdekking aan dit artikel toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juni 2013, 14:55
Categorie Amusement
Onderwerpen netflix, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.