Facebook Fotosynchronisatie in iOS-app uploadt foto’s automatisch naar Facebook

Facebook heeft een nieuwe functie voor iOS-gebruikers: Photo Sync. Je kunt foto's van je iOS-apparaat meteen uploaden naar Facebook, op de achtergrond. Ze komen terecht in een privémap.

Facebook-Photo-SyncFacebook is bezig met een nieuwe Fotosynchronisatie-functie, die voor een handjevol gebruikers al beschikbaar is. Het werkt via de officiële app en stelt je in staat om automatisch foto’s te uploaden naar de Facebook-website, zodra je ze maakt. De Photo Sync-functie voor Facebook komt geleidelijk beschikbaar voor meer gebruikers. In de navigatibalk van de Facebook iOS-app blader je naar beneden. Als je geluk hebt, tref je daar de optie Foto’s > Synchroniseren aan. Zodra je het inschakelt gaat het automatisch uploaden van start. Het uploaden van foto’s vindt op de achtergrond plaats, bij elke foto die je maakt.

Het maakt daarbij niet uit als je ook foto’s uploadt die iets té privé zijn, want alles komt eerst in een afgeschermd album terecht. Jij bent de enige die toegang heeft tot de foto’s in het album en je bepaalt daarna zelf of je ze ook met anderen wilt delen. Je kunt maximaal 2 GB aan foto’s uploaden naar dit privé-album. Maak je teveel foto’s, dan kun je ze natuurlijk wissen of naar andere albums verplaatsen. Foto’s kun je delen op je tijdlijn of via een privébericht met specifieke vrienden delen.

Het verschil met Apple’s Fotostream is dat de stroom foto’s maar in één richting gaat (naar de Facebook-pagina) en niet naar allerlei iOS-apparaten wordt doorgestuurd. Google heeft een functie die wat beter te vergelijken is, Google+ Instant Uploads. Je kunt daarbij ook tijdens een feestje met meerdere mensen foto’s uploaden naar dezelfde map, maar de insteek daarbij is juist dat ze niet privé zijn.

Meer info: Facebook Fotosynchronisatie helppagina

facebook-ios-photo-sync-screenshot

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 november 2012, 9:14
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp facebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.