‘Facebook brengt volgende maand veel snellere iPhone-applicatie uit’

Facebook komt volgende maand met een belangrijke update voor de trage Facebook iPhone app. De nieuwe app zal nog meer gebruikmaken van de eigen iOS programmeertaal.

facebook-vingerEen van de grootste ergernissen van Facebook op de iPhone is de snelheid van de app. Veel gebruikers klagen dat de app extreem traag is. Hoe dat komt legden we al eens uit in het artikel ‘Waarom de Facebook iPhone-app zo traag is‘. Het heeft te maken met het gebruik van html5-webviews, die Facebook de mogelijkheid geven om snel nieuwe functies toe te voegen. Maar als je vanaf de iPhone Facebook wilt bezoeken kun je gezien de snelheid beter de mobiele website bezoeken. Daar lijkt binnenkort iets aan te veranderen: twee ontwikkelaars van Facebook brachten naar buiten dat de huidige app met html5-webview vervangen gaat worden door een veel snellere, native iPhone-app.

Volgens de ontwikkelaars wordt er momenteel gewerkt aan een nieuwe app, die volgende maand zal verschijnen. De nieuwe app is gebaseerd op Objective-C, de programmeertaal voor iOS-apps. Om Facebook sneller te maken is de bestaande app vanaf de grond af herbouwd, zo meldt Nick Bilton namens de New York Times. Bilton, die al met een testversie van de nieuwe app heeft mogen spelen, omschrijft deze als “ontzettend snel”. Een nieuw design hoeven we niet te verwachten. In de nieuwe app zal de focus helemaal op snelheid liggen en niet op een verbeterde interface of nieuwe functies.

Downloaden (oude versie): Facebook (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 juni 2012, 20:39
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen facebook, snelheid

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.