Capture 365 Journal Pro: nieuwe dagboek-applicatie voor de iPhone

Capture 365 Journal Pro is een nieuwe dagboek-app voor de iPhone waarin je bij elke dag een onbeperkt aantal foto's kan toevoegen. De applicatie is universeel en synchroniseert via iCloud met de iPad-versie.

Capture 365 Journal Pro dagboek voor iPhone iPod touch iPadCapture 365 Journal Pro. Het is een aardige mond vol voor iets dat je net zo ladingdekkend kan omschrijven als een dagboek. Capture 365 Journal Pro geef je elke dag de ruimte een dagverslag te schrijven in de applicatie en daar net zoveel foto’s als je wilt aan toe te voegen. De app is ook geoptimaliseerd voor de iPad en synchroniseert het dagboek via iCloud. Natuurlijk kan je ook een afschermende passcode op het dagboek zetten.

De applicatie maakt gebruik van donkergrijze en donkerrode elementen in de layout en laat je tekst schrijven op een lichtgrijze in plaats van een witte achtergrond. Dat is best slim: als je in bed je dagboek nog even bijwerkt, word je niet zo snel geplaagd door het felle licht van de app. Een andere aardigheid is – hoewel het niet erg bijzonder is – dat je de reeds geschreven dagverslagen zowel in een lijst met de laatste stukken kan zien, als in een kalenderweergave waarin je de maand van voorkeur kan bekijken.

De kalenderweergave is een welkome oplossing voor een probleem dat de app zelf creëert. Onder de kalender zie je het dagboek van die dag als je een datum selecteert, en dat is de meest overzichtelijke en ook enige zoekoptie die Capture 365 biedt. Er is nergens een zoekbalk te bekennen en je kan dagboeken ook niet taggen om ze later op steekworden te sorteren en terug te vinden. Dat laatste kan een bewuste ontwerpkeuze zijn; het ontbreken van een zoekfunctie is gewoon een misser. Ook biedt de app geen ondersteuning voor TextExpander en hapt het dus niet op verkortingen die je in de iPhone hebt ingevoerd om meteen een woord mee neer te zetten.

In de volgende update, staat te lezen in de App Store-omschrijving, wordt er wel het een en ander verbeterd aan de applicatie die op dit moment niet veel in de melk heeft te brokkelen bij een gevestigde applicatie als Day One Journal bijvoorbeeld – behalve dan het invoegen van meerdere foto’s bij een verhaal. In de volgende update worden alsnog tags geïntroduceerd, kan je werken in de landscape-modus en krijg je de keuze uit meerdere lettertypes en -groottes. Dan wordt Capture 365 Journal Pro een stuk interessanter, al is het nog niet bekend wanneer we daar enthousiast over kunnen schrijven in het dagboek.

Downloaden: Capture 365 Journal Pro (€2,39, universele app)

Op zoek naar een dagboek? Lees ook onze review van Roller Journal, een dagboek waarin je jezelf vragen kan stellen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 juni 2012, 22:08
Categorie Productiviteit
Onderwerp dagboek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.