iOS game-update: Bridge the Gap 2 en Zynga komt met Zelda-achtige Horn

Farmville-ontwikkelaar Zynga bewandelt een onverwacht ander pad en staat op het punt met Horn een serieuze, Zelda-achtige iPhone-game uit te brengen, waarin je vecht en avonturiert.

GU WO Horn iPhone iPod touchMeestal is de woensdag de stilte voor de storm voor de drukke games-donderdag, het hoogtepunt uit de gamesweek voor de iPhone en iPod touch. Als dat deze woensdag ook geldt, mogen we onze borst wel nat maken. We wijdden al een apart artikel aan het prachtig getekende Squids Wild West, maar ook de opvolger van Bridge the Gap is uit. Daarin bouw je bruggen met praktisch alles wat je tegenkomt.

Draaierig dual-stick-spel: Darkside

GU WO Darkside iPhone iPod touch iPadBen je bekend met Super Stardust HD, een van de eerste spelletjes die je kon downloaden op de PlaysStation 3? Zoniet: dan nu wel. Want Darkside is eigenlijk gewoon precies hetzelfde. Met twee virtuele sticks op het scherm bestuur je een ruimteschip in 3D om de baan van een planeet, om die te beschermen tegen indringers. Met de linker stick stuur je je vliegende gevaartje, met de rechter richt en schiet je. Vervolgens is het zaak zoveel mogelijk horden tegenstanders te overleven door hen eerder af te schieten dan zij jou doen. Darkside is gratis te downloaden en te spelen en dat moet je ook zeker even doen, omdat het spel er vloeiend en gaaf uitziet (in ieder geval op een iPhone 4S) en dat in het filmpje niet echt tot uiting komt. Flashy lichteffecten en een chaos aan objecten die je dreigt te beschadigen, overschreeuwen elkaar om aandacht. In de gratis versie van het spel krijg je achievements en leaderboards al meteen; voor 79 cent krijg je het volledige spel met 100 missies.
Downloaden: Darkside (gratis, universele app)

Nog een keer: Bridge the Gap 2

GU MA Bridge the Gap 2 iPhoneOp iPhoneclub hebben we het originele Bridge the Gap nooit meegenomen in de iOS game-update omdat we het niet zo’n bijzonder spelletje vonden, maar het recente succes van Bridge Constructor toont wel aan dat er behoorlijk wat mensen zijn die warmlopen voor een spelidee waarin je een brug moet bouwen voor anderen die er overheen moeten. Bridge the Gap doet dat niet al te ingewikkeld met allerlei gewichtsconstructies, maar geeft je een voorraad voornamelijk kratjes en planken die je zo moet stapelen en neerzetten dat kap’tein piraat en zijn hulpje de oversteek aandurven. Een plank mag niet te hoog liggen om op te stappen, maar de constructie mag halverwege natuurlijk ook niet inzakken. De uitdaging zit hem erin de ster op elk level te halen, waar nog best wat denkwerk in kan gaan zitten. In de gratis versie van het spel kan je 11 van de 50 levels spelen en een afgewogen beslissing maken of je de volledige versie wil hebben.
Downloaden: Bridge the Gap 2 (€0,79), Bridge the Gap 2 Free (gratis)

https://www.youtube.com/watch?v=wxlOeQIKuJA

Trailer van de Dag: Horn

GU WO Horn screenshot iPhoneDe grote uitgever van casual spelletjes Zynga doet een verwoede, maar aimabele poging in een beter daglicht te komen na het schaamteloos kopiëren van Tiny Tower, lijkt het wel. Gisteren kwam de studio achter het gigantische succes Farmville al op de iPhone met een nieuw en leuk online speelbaar spelletje in de vorm van Matching With Friends, nu trekt het ook het doek van een spelletje dat zich echt op gamerspubliek richt. Het wordt gemaakt door ontwikkelaar Phosphor, de naam achter het Infinity Blade-achtige horrorspel Dark Meadow. Dat kan je ook wel terugzien in de eerste trailer van Horn, waar de gevechten ook hier sterk doen denken aan de spannende, maar toch behoorlijk stilstaande gevechten uit die verrassend winstgevende game. In de vreemd afgekapte onthullingsvideo zie je echter ook een paar actiefragmenten van Horn, waarin de held van het verhaal zich vastklampt aan een richel en naar beneden glijdt aan een touw. Acties in beeld lijken erop te wijzen van Horn wel eens een volledig actiespel kan gaan worden, en als dat het geval is… zijn we er achteraf blij om dat we nu al over Horn schrijven. Het is nog niet bekend wanneer Horn uitkomt.

De koopjeshoek

Elke dag zijn er smeuïge aanbiedingen in het enorme assortiment iPhone- en iPod touch games. Vandaag vinden we dit de leukste meepakkertjes:

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 juni 2012, 19:08
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, kopen, zynga

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.