Facebook-app krijgt update: berichten delen, vrienden taggen en smileys

Facebook voor iOS heeft een update gekregen. Voortaan kun je berichten delen vanuit de tijdlijn, hartjes en emoji gebruiken en vrienden taggen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

facebook_hartjeDe Facebook-app voor iOS heeft vanavond een update gekregen. Nieuw is de mogelijkheid om berichten uit je nieuwsoverzicht te delen met één tik via de link ‘Delen’. Deze is al aanwezig op de iPad, maar is op de iPhone alleen zichtbaar als je de taal op Engels instelt (via Instellingen > Algemeen > Internationaal). Eerder vandaag kon je lezen dat er ook op de mobiele website van Facebook meer deelmogelijkheden waren toegevoegd. Een andere verandering is dat je nu smileys, hartjes en emoji kunt gebruiken in je berichten, al zal niet iedereen dat als een verbetering zien.

Vanaf nu is het mogelijk om je vrienden in berichten, reacties en foto’s te taggen. En tik je op de knop in de linkerzijbalk naast het Nieuwsoverzicht dan kun je voortaan het nieuwsoverzicht sorteren op verschillende criteria.

Downloaden: Facebook (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Update 17 november: Inmiddels is ook versie 5.2.1 beschikbaar van de Facebook-app. Daarin is het delen nog steeds niet aanwezig in het Nederlands.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 februari 2013, 22:47
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen emoji, facebook

Emoji

Emoji zijn kleine afbeeldingen in je toetsenbord. Ze worden gebruikt om een bepaalde emotie over te brengen in bijvoorbeeld een berichtje, tweet of een online post. Er zijn duizenden soorten emoji: van smileys met allerlei gezichtsuitdrukkingen tot eten, voorwerpen, beroepen en nog veel meer. Er zijn ook emoji in allerlei huidskleuren, haarkleuren en geslachten. Elk jaar komen er weer tientallen nieuwe emoji bij, bepaalt door het Unicode Consortium.

Emoji

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.