iculture-populaire-apps
Populaire Apps

POP – Prototyping on Paper: ontwerp je iPhone-app op papier

POP - Prototyping on Paper is een leuke kleine iPhone-app waarmee je tekeningen van apps kan inscannen en ze tot app kan maken.

POP iPhone-apps van papier makenNu kan iedereen iPhone-apps ontwerpen. Nee, serieus. Iedereen kan wat lijntjes op papier zetten die ergens in de buurt op een applicatie lijken. Met de nieuwe iPhone-app POP – Prototyping on Paper, ‘scan’ je de tekeningen in met de camera van de iPhone en kan je knoppen toevoegen aan de tekeningen om hem te laten werken als echte applicatie. Zo kan je de opzet van een iPhone-app neerzetten aan de hand van alleen schetsen.

Nee, makkelijker kan het echt niet. Je tekent een paar iPhone-schermen in ongeveer de verhoudingen van het iPhone 4S en jonger-scherm en scant ze stuk voor stuk in met de applicatie, waarin je dan als het goed is net een nieuw project hebt aangemaakt. Een iPhone 5-concept uittekenen werkt met deze applicatie dus wat moeilijker, al maakt het eigenlijk niet zoveel uit wat je inscant. Als je het gedeelte dat je over wilt brengen, maar binnen het selectievak van de scan past.

Als de scan is gemaakt, kom je op een pagina met twee functieknoppen en dat is echt alles. Met de ene kan je een nieuwe scan maken, met de andere kan je een vak op het beeld zetten. Dat selectievak kan je zelf van plek, vorm en grootte veranderen en zo op de knoppen in je app zetten. Daarna link je de knop naar een andere tekening binnen het project. Dat is alles. Dat is genoeg om een werkend prototype neer te zetten.

POP schetsen op een rij POP links aanmaken

De projecten die je maakt, kan je previewen met de playknop. De app brengt de schetsen dan groot in beeld en past de volledige, door jou toegevoegde navigatiemogelijkheden toe. Met een pinch sluit je de preview. Projecten delen kan op Twitter, Facebook, via e-mail en sms of iMessage. De ontvangers zien altijd een link naar de webpagina waarop een project wordt geladen; alles gevisualiseerd in een iPhone. Je ontwerp is alleen zichtbaar voor degenen met wie je de link deelt; anderen kunnen slechts raden naar een URL.

De app geeft je standaard ruimte voor twee projecten, maar snelle downloaders worden beloond met extra projecten die je onder het Plans-scherm kan inlijven. In een later stadium vraagt de app een nog onbekend bedrag voor extra projecten en wordt het tweede onderdeel van de app, Plans, vrijgegeven. Ontwikkelaar Woomoo Inc wil nog niet bekend maken wat dat behelst, maar het lijkt erop dat de app je verder wil helpen in het ontwikkelen van je app.

POP – Prototyping on Paper is een ontzettend leuk appje. Ondanks het aanmaken van een account of inloggen met Facebook, kost het geen enkele moeite om wat meer te doen met die app-schetsen die je al hebt liggen. Zo kan je nog beter aan anderen overbrengen wat je idee is.

Downloaden: POP – Prototyping on Paper (gratis, vanaf iPhone 3GS en iOS 5.0)

Deze lijsten zijn gebaseerd op afgelopen week. Een aantal van de toen gratis apps heeft inmiddels weer een prijskaartje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 november 2012, 21:00
Categorie Productiviteit
Onderwerpen populaire apps, prototype, tekenen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.