Facebook-app krijgt nieuwe functie ‘bewaren voor later’

De Facebook-app voor iPhone heeft een nieuwe bewaarfunctie gekregen. Je kunt losse berichten opslaan om later nog eens te lezen. Het is vergelijkbaar met favorietenfuncties bij andere sociale netwerken.

facebook iphoneFacebook heeft een nieuwe functie toegevoegd aan de iPhone- en iPad-app. Daarmee kun je berichtjes bewaren om later nog eens rustig te lezen. Het is vergelijkbaar met de favorietenfunctie van Twitter: leuke berichtjes die je nog wel eens een keer wilt zien, markeer je als favoriet. Op een later moment kun je er doorheen bladeren als een aparte feed. Bij felicitaties kan dat bijvoorbeeld leuk zijn. Bij Facebook werkt het anders: zie je een interessant bericht, dan druk je er met je vinger op. Er verschijnt dan een optie om te bewaren. Bij berichten die je niet meer wilt bewaren zijn druk je op dezelfde manier een paar seconden op het bericht, om de bewaarfunctie weer uit te schakelen. Een update van de app is niet nodig.


Je moet wel een kleine handeling verrichten voordat je de lijst met bewaarde berichten te zien krijgt: blader naar de laatste optie in de zijbalk (Favorieten bewerken) en tik op Favorieten bewerken. Met het plusteken zou je nu de optie Saved/Bewaard uit de lijst met apps moeten kunnen kiezen. Anderen kunnen niet zien dat jij een bericht hebt bewaard, zodat je geen gezeur krijgt over het hoe en waarom.

facebook-save-functieBij mij was die optie overigens niet zichtbaar (en bij een redacteur van The Verge ook niet), maar de melding dat de functie beschikbaar is was dan ook nog niet in mijn nieuwsoverzicht verschenen. Bij andere gebruikers wel (zie hiernaast). Het zou kunnen gaan om een test waarbij een nieuwe functie op beperkte schaal wordt uitgerold.

Downloaden: Facebook (gratis, update niet nodig)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.