Facebook-app krijgt Like-knop in chatberichten

Facebook heeft een Like-knop in chatberichten toegevoegd. Dit is een alternatief voor 'OK' zeggen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

duimpje-nieuwHet Facebook-duimpje zal voortaan ook in chatberichten zichtbaar zijn. De Like-duim is stilletjes ingevoerd en zal op alle platformen beschikbaar komen: web, mobiele website, iOS- en Android-app. Het vervangt korte antwoorden als ‘OK’ en zorgt ervoor dat Facebook nog meer deel gaat uitmaken dagelijkse conversaties. In chatgesprekken hoef je voortaan alleen nog maar een duim te geven, om aan te geven dat je het ermee eens bent, of iets hebt gelezen. De Like-functie is te vinden op de plaats van de Send-knop, als je geen tekst hebt ingetypt. Het wordt daardoor erg verleidelijk om de knop vaak te gebruiken. Eerder voerde Path al een soortgelijke snelle OK-knop toe met een vinkje.

De Like-knop blijkt onderdeel van een recente update, maar is niet genoemd in de update-omschrijving in de App Store. Het gebeurt wel vaker dat Facebook een nieuwe mobiele functie invoert, zonder die aan te kondigen. De laatste update van de Facebook-app benadrukte het achteraf kunnen wijzigen van de privacy-instellingen van een bericht, maar noemt niet de chatduim. De Like-knop is aanwezig in de normale Facebook-app en Facebook Messenger. Voor het invoegen van emoticons, stickers en andere plaatjes moet je normaal gesproken in een menu of apart toetsenbord zijn, maar de Like-knop is altijd promintent aanwezig. Er was overigens ook al een Facebook-sticker met een omhoog wijzend duimpje.

facebook-duim-appTechcrunch merkt op dat Facebook vlak na Path stickers toevoegde aan de app. En nu Path een snelle OK-knop heeft toegevoegd, volgt Facebook opnieuw. Om te ontdekken wat Facebook nog meer aan nieuwe functies op de rol heeft, kunnen we misschien het beste naar de concurrentie kijken.

Downloaden: Facebook (gratis, universeel, iOS 5.0+)
Ook genoemd: Facebook Messenger (gratis, iPhone, 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juni 2013, 10:34
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp facebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.