Karaoke- en songteksten-app TuneWiki stopt 28 juni 2013

Tunewiki stopt op 28 juni 2013. De muziekapp met karaokefunctie, songteksten en radio bestond 5 jaar. De makers willen iets anders gaan doen.

tunewiki-iphoneSinds 2008 schrijven we op iPhoneclub al over Tunewiki. Het begon als jailbreak-tweak om songteksten bij muzieknummers te tonen, zodat je kon meezingen. Daarna werd het een gewone iPhone-app met karaoke, songmapping, radio en meer. Daarna bleef het stil. In 2012 kreeg de Tunewiki-app nog een make-over, maar voegde geen nieuwe functies toe. Nu is bekendgemaakt dat Tunewiki er op 28 juni 2013 helemaal mee gaat stoppen. “Na vijf ongelooflijke jaren van groei en innovatie” vinden de makers het tijd voor iets nieuws, zonder daarbij verdere details te geven.


tunewiki-lyricsCEO Larry G. kijkt in een blogposting met een songtekst van Tom Petty’s ‘Time to Move On’ terug op de afgelopen vijf jaar. Tunewiki heeft meerdere apps ontwikkeld waarmee je muziek kunt beluisteren en tegelijkertijd de songtekst in beeld krijgt. Ideaal voor een karaoke-feestje. De songteksten werden onder licentie beschikbaar gesteld door muziekuitgevers, maar werden ook geleverd door de gebruikers zelf. Er waren apps voor iOS, Android, Windows Phone, Blackberry, Symbian, Maemo en Spotify. Daarnaast was er een plug-in voor Windows Media Player. Ook die zal na 28 juni niet meer beschikbaar zijn om te downloaden.

Downloaden (voorlopig nog beschikbaar): Tunewiki (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juni 2013, 10:08
Categorie Muziek
Onderwerpen karaoke, muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.