Etchings: fotobewerker voor iPad maakt van foto’s oude illustraties

iPad-app Etchings laat je filters over je foto's plakken, om ze te transformeren in oude illustraties.

Etchings iconInstagram heeft nog steeds geen geoptimaliseerde iPad-app, maar er zijn inmiddels genoeg alternatieven verkrijgbaar waarmee je ook filters over je foto’s kunt plakken. Zo transformeer je bijvoorbeeld met de iPad-applicatie Etchings je foto in een ouderwetse illustratie, die bijvoorbeeld vroeger op briefpapier of in een krant gedrukt kon worden. Net als in Instagram kun je ook randen om je foto plakken, waardoor je hem er bijvoorbeeld uit kunt laten zien als een postzegel.

Etchings screenDe filters van Etchings zijn niet helemaal vergelijkbaar met Instagram: foto’s zien er met Etchings uit als oude illustraties, terwijl Instagram-foto’s er juist uitzien als oude, analoge kiekjes. De app is hierdoor ook een interessante aanvulling voor fotografen met een iPad of iPhone op zak. Je kunt ook eerder gemaakte foto’s van een filter voorzien met Etchings.

Foto’s bewerkt met Etchings hebben een resolutie van 3300 bij 3300 pixels. Tijdens het bewerken kun je met een helderheids-slider ook de foto enigszins aanpassen, waarbij je direct kunt zien wat het effect van het gekozen filter bij een bepaalde helderheid is.

Downloaden: Etchings (€0,89, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 december 2012, 13:36
Categorie Fotografie en video
Onderwerp instagram

Instagram

Instagram is een populair sociaal netwerk voor het delen van foto's. Ontdek alles over de functies zoals Stories, Instagram Direct, gezichtsfilters en live video's. Zo haal je meer uit Instagram en krijg je meer likes.

Instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.