Temple Run op eerste kerstdag 2,5 miljoen keer gedownload

Het bekende renspel Temple Run is in totaal 2,5 miljoen keer gedownload op alleen eerste kerstdag.

Temple RunHet bekende renspelletje Temple Run werd op opmerkelijk veel nieuwe smartphones en tablets gedownload op eerste kerstdag. Volgens ontwikkelaar Keith Shepherd werd de game 1 miljoen keer voor iOS, 1 miljoen keer voor Android en 500.000 keer via Amazon’s Android Store gedownload. Hierdoor zou de game de mijlpaal van 2,5 miljoen downloads op één dag hebben behaald. Een precieze reden is niet duidelijk, maar het lijkt aannemelijk dat het fikse aantal nieuwe iDevices en andere smartphones en tablets onder de kerstboom er iets mee te maken heeft. Temple Run staat immers in de hitlijsten van de App Store, waardoor het één van de eerste games is die mensen installeren.

Dat flinke aantal downloads vertaalt zich overigens niet direct naar omzet voor Shepherd: Temple Run is een freemium spelletje, wat betekent dat spelers eerst voorwerpen via in-app aankopen moeten kopen voordat de maker er wat aan verdient. Met 2,5 miljoen nieuwe spelers in één dag lijkt het echter aannemelijk dat er een paar mensen tussen zitten die dit zullen doen.

Temple Run is een game waarin je constant op de vlucht bent. Met een swipe naar links of rechts maak je een bocht, terwijl je met een veeg naar boven of beneden springt of glijdt om obstakels te ontwijken. De game bleek eerder al een hit, waarna veel ontwikkelaars het principe nadeden.

Downloaden: Temple Run (gratis, met in-app aankopen, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 december 2012, 10:45
Categorie Games
Onderwerp temple run

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.