eHighlighter geeft boeken de markeermogelijkheden van e-books

eHighlighter is een handige iPhone-app waarmee je passages uit papieren boeken kan scannen en die meteen op je iPhone kan zetten. Daarna kan je de quotes doorzetten naar e-mail, Dropbox of Evernote.

eHighlighter boek naar e-book iPhoneOf het nou om een boek, manuscript of een onderzoek gaat: als je veelvuldig uit werk moet citeren, is een e-book met een kopieer- en plakfunctie handiger dan een stapel papier. Dankzij de nieuwe iPhone-app eHighlighter is het niet erg meer om veroordeeld te zijn tot de geprinte versie. De app bespaart je het aanhalen van quotes en passages door een foto van een bladwijzer te maken, waarop je alleen nog maar het goede gedeelte van de tekst markeert.

eHighlighter overzicht boekenEr zijn wel wat apps die pagina’s in kunnen scannen en omzetten naar tekst, maar eHighlighter zet die buitenspel omdat je meteen een gedeelte van de tekst kan selecteren. Je hoeft slechts je vinger op de foto te bewegen om het begin en het einde van je gewenste tekst te selecteren. Alles wat er tussen je twee gele, virtuele fluorstrepen staat, analyseert de app en zet hij om naar tekst. In onze testsessie gaat dat in een boek met een wat gelige bladzijde, slechts fout op de interpunctie. Er staan punten die er niet horen te staan, ook als we de markers opnieuw plaatsen. De tekst zelf is foutloos overgenomen. Vervolgens kan je annotaties en tags toevoegen aan je fragmenten en geef je aan op welke pagina de quote stond.

eHighlighter tag en notitie toevoegenVoordat je zomaar foto’s uit boeken neemt en die aanhaalt, dien je eerst een foto van de streepjescode van het boek te maken. Als een boek wordt herkend, kan je zo meteen een automatische indeling per bron maken in de app. Als hij het boek of document niet pakt, kan je er ook voor kiezen de titel te zoeken of de naam zelf in de app te zetten. Het aanmaken van de bron is net zo’n verplicht nummer als het aanmaken van een account voor eHighlighter zelf. Het is nog niet helemaal duidelijk wat het account je oplevert, maar je kan eraan denken dat eHighlighter in de toekomst wordt voorzien van een update waarmee allerlei gebruikers hun passages en tags die eraan gehangen zijn, delen met elkaar.

Zover is het nu nog niet. eHighlighter is met name handig voor eigen gebruik of als hulpmiddel van een groepsopdracht. Zodra je een selectie van passages hebt gemaakt, kan je het geheel naar een of meerdere e-mailadressen sturen, of doorsturen naar Dropbox of Evernote. De volgende stap heeft waarschijnlijk niet zoveel meer met papier te maken.

Downloaden: eHighlighter (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 augustus 2012, 15:30
Categorie Productiviteit
Onderwerpen aantekeningen, facebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.