iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps

Dwarf Quest: kerkers verkennen in nieuwe Nederlandse iPhone-game

Dwarf Quest is een nieuwe Nederlandse game voor de iPhone, iPod touch en iPad waarin je er met een dwerg op uit trekt in donkere kerkers. Ploeter je er een weg doorheen, vind de geheimen en versla de vijanden.

Dwarf Quest header iPhone iPod touchHet is precies twintig jaar geleden dat Dylan Nagel de tekstuele avonturengame Dwarf Quest schreef voor de pc, waarin je kerkers doorkruiste door met je toetsenbord aan te geven welke kant de hoofdrolspeler opliep. In 2012 heeft de uit Den Haag afkomstige ontwikkelaar dat spel een nieuwe draai gegeven, volledig aangepast voor het touchscreen. Je ploetert door kerkers, op weg naar gevechten, geheimen en de uitgang.

Dwarf Quest gevecht in de kerker iPhoneDwarf Quest is niet langer een spel van alleen Dylan Nagel. De bedenker verzamelde andere mensen om zich heen en zodoende is het spel ontwikkeld op naam van Wild Card Games. Saillant detail is, dat hij daarbij medewerking kreeg van het Nederlandse Stolen Couch games, dat zich de afgelopen tijd in de spotlight zette met het puzzelspelletje Ichi en onze ex-Game van de Week Kids vs. Goblins. Je kan aan Dwarf Quest zien en horen dat het geen eenmansproject is. Het verhaal wordt weliswaar uitgelegd op een enkel papiertje, maar de omgevingen zijn fraai in 3D uitgevoerd en de muziek klinkt vol en professioneel.

Qua gameplay is Dwarf Quest een ‘dungeon crawler’ van het klassieke soort. Je speelt de dwerg Morrin Firebeard en beweegt hem door kerkers waarvan de kamers elk precies een scherm groot zijn. Dat doe je vanuit een isometrisch perspectief; je bekijkt de kamers dus van schuin bovenaf.

Dwarf Quest splitsingTikte je in het origineel nog een letter op het toetsenbord om te verplaatsen, daar druk je nu op de ondergrond. Die is handig verdeeld in tegels waar de behaarde strijder op kan staan. Sta je naast een ton, dan zet de dwerg er automatisch zijn bijl in, en op die manier worden ook schatkisten opengemaakt en gevechten met tegenstanders begonnen.

Gevechten zijn beurtenspelletjes, waarin je aan het aantal stippen boven het hoofd ziet hoeveel acties de anderen mag uitvoeren. Je drukt om nog eens aan te vallen, maar hebt ook actiekaarten om rekening mee te houden. Zo kan je een gevecht ingaan met een kaart die extra schade aanbrengt of een kaart die je verdediging tijdelijk versterkt. Je vindt de kaarten door simpelweg alles op je weg kapot te hakken, en dat is niet zo’n groot karwei: je vliegt door de kamers heen omdat ze zo compact zijn. Een van de grootste uitdagingen in Dwarf Quest is niet verdwaald raken en alle geheimen meepakken uit het spel.

De besturing van Dwarf Quest is zo eenvoudig, dat het je geen strobreed in de weg zal leggen om de negen levels inclusief twee baasgevechten door te spelen. De stemmige fantasy-muziek sluit prima aan op de donkere sfeer die er in de kamers hangt, die extra door Morrins leesbare gedachten wordt versterkt. Dwarf Quest is een leuk, snel avonturenspel dat nog tot 1 september voor 79 cent is te downloaden. Daarna gaat de prijs omhoog naar 2,39 euro.

Downloaden: Dwarf Quest (€0,79, introductieprijs, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 augustus 2012, 12:30
Categorie Games
Onderwerpen avonturengame, nederlandse apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.