Lumify voor iPhone maakt snel korte video mash-ups

Met de iPhone app Lumify maak je een mash-up van verschillende video's. Het monteren gaat automatisch. Het enige wat je hoeft te doen is video's en muziek te selecteren.

LumifyMet Lumify kan je beeldmateriaal tot 1080p selecteren om een mash-up te maken, ofwel beeldmateriaal van meerdere video’s samenvoegen tot één film. De app analyseert de beelden, kiest de fragmenten en zet deze in een optimale volgorde achter elkaar voor het maken van een filmpje van twintig seconden. De app gebruikt hiervoor een methode die naar eigen zeggen het meest interessante materiaal selecteert. Met deze app heeft Lumify het doel de social media-tijdlijn te veranderen.

Na het starten van de app word je meteen gevraagd om in te loggen via Facebook. Een logische stap als je de ambitie hebt de social media-tijdlijn te veranderen, maar je kan ook doorgaan zonder in te loggen. Een tutorial helpt je op weg met de eerste stap: het selecteren van video’s. Na het selecteren van liefst drie tot vijf video’s van ongeveer dertig seconden geeft de app aan hoe lang het gaat duren voordat de video’s zijn geanalyseerd. Wij gebruikten 720p beeldmateriaal en het analyseren daarvan neemt ongeveer net zoveel tijd in beslag als de speeltijd van de video’s zelf.

LumifyDe volgende stap is het toevoegen van muziek. De iPhone waar de app mee is getest was ingericht met iTunes Match en daar kan de app, evenals met beschermd materiaal, niet mee overweg. Je kunt ook kiezen uit vier standaarddeuntjes, maar na het uitschakelen van iTunes Match lukt het ook om eigen muziek toe te voegen. Wat opvalt is dat niet alleen de video’s geanalyseerd worden, maar ook de muziek. Als je een ander start- en eindpunt voor de muziek aangeeft verandert ook de samenstelling van de video mash-up en als je tevreden bent met het geheel, is het filmpje klaar om af te ronden. Hierna ben je toe aan de laatste stap. Je kunt het filmpje opslaan op je telefoon, maar ook delen via Facebook en het ingebouwde netwerk van Lumify.

Bij het testen selecteerde de app inderdaad leuke momenten uit de video’s. De app biedt een manier om video sneller te produceren, consumeren en aantrekkelijker te maken. Je schiet simpelweg een paar video’s en binnen vijf minuten is de korte video klaar om gedeeld te worden.

Downloaden: Lumify (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 augustus 2012, 20:17
Categorie Fotografie en video
Onderwerp monteren

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.