Dropvis: simpel infographics maken met Nederlandse iPad-app

Infographics maken op de iPad kan met de Nederlandse app Dropvis. Je hebt keuze uit meerdere sjablonen, tabellen en er komen updates aan.

Dropvis infographics maken op iPad headerEen tekening maken op de iPad is geen probleem. Een collage evenmin. Maar als je iets serieuzers wil presenteren zonder meteen met een statisch PDF-bestand te komen, val je een beetje in een zwart gat op de iPad. Dropvis is een nieuwe Nederlandse iPad-app die het mogelijk maakt een infographic te maken in een handomdraai. Je hebt de keuze uit vier verschillende sjablonen waarmee je een opvallende en krachtige boodschap kan overbrengen.

Dropvis infographic aanpassenDe infographics (of infografieken – een samenspel van woord en beeld) die je kan maken in Dropvis, bevatten banners met tekst, genummerde afbeeldingen en kleine tabellen en grafieken. Het zijn sjablonen waarvan elke regel tekst, elke waarde en elke afbeelding is te veranderen. Maar het zijn wel sjablonen. Je kan de vier verschillende infografieken niet voorzien van extra elementen om ze net zo uitgebreid te maken als je wilt. Dat is iets dat je wel moet weten voordat je de app koopt – zeker omdat je per infografiek eigenlijk maar één of twee vormen van informatie naast de tekst hebt. Het zwart-gele sjabloon bevat een tabel met vier kolommen en een top 3, het blauw-groene model heeft één grafiek voor vier procentuele waarden. Er is ook een krant-achtige variant met combinatie van tabel en afbeelding. Het mixen en matchen van elementen om zelf een poster samen te stellen is iets wat Dropvis vele malen sterker en leuker zou maken.

Dropvis aanpassenBinnen de mogelijkheden die de vier sjablonen bieden is Dropvis echter erg leuk. Je kan de achtergrondkleur instellen of vervangen door een eigen foto, alle teksten zijn onder handen te nemen en je hoeft niet alleen te putten uit je eigen foto’s maar kan ook kiezen voor zwarte of witte standaardicoontjes voor voeding, mensen, transport en landen en werelddelen. Je kan de kleur, het lettertype van elke tekst en de uitlijning ervan zelf bepalen. Ook het grote Dropvis-logo bovenaan is naar believen te vervangen. Zo zijn de sjablonen op allerlei manieren naar eigen hand te zetten.

Het resultaat in Dropvis kan je delen via Facebook, Twitter, e-mail en opslaan in je fotoalbum – waarna hij weer voor elk platform is te gebruiken natuurlijk. Ontwikkelaar Adriaan Albers van Dropvis vertrouwt iPadclub.nl toe dat je voor de toekomst meerdere thema’s mag verwachten. We hopen dat de app dan ook niet meer vastloopt, wat één keer in onze testsessie gebeurde. Een keer vastlopen kan gebeuren, maar het is toch zonde als daarmee je creatie verloren gaat. Ook zou het welkom zijn als je eigen, aangepaste infografieken zou kunnen bewaren voor latere bewerking in de app. Dropvis is een leuke, maar op dit moment vooral veelbelovende iPad-app.

Downloaden: Dropvis (€1,79, iPad 2+, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 januari 2013, 15:34
Categorieën Nederlandse apps, Productiviteit
Onderwerpen google, infographic

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.