Kortingsbonnen-app PocketDeals gaat verder als Dichtbijdeals

De digitale kortingsbonnen-app Pocketdeals heet voortaan Dichtbijdeals. Telegraaf Media Groep heeft de applicatie in het groen gestoken.

Dichtbijdeals iPhone headerDe Nederlandse digitale kortingsbonnen-app PocketDeals is niet meer. Eigenaar Telegraaf Media Groep heeft de iPhone-app vandaag middels een update omgedoopt tot Dichtbijdeals. De kortingsbonnen zijn daarmee qua naam gekoppeld aan de hyperlokale nieuwssites van de uitgever, waar overigens ook al een aparte Dichtbij-app van verscheen. Dichtbijdeals is nog niet geoptimaliseerd voor het scherm van de iPhone 5.


Dichtbijdeals aanbieding GroningenDe laatste grote update van PocketDeals vond een jaar geleden plaats. Versie 2.0 introduceerde toen pushberichten voor aanbiedingen in je woonplaats, maar veranderde niets aan de functionaliteit van de app. Ook Dichtbijdeals is in de basis nog steeds dezelfde app als die in de zomer van 2011 werd uitgebracht. Wel is de app geheel in het lichtgroen van Dichtbij’s huisstijl gegoten.

In de vannacht uitgebrachte versie 2.2 van Pocketdeals/ Dichtbijdeals is volgens de App Store-omschrijving de favorietenfunctie verbeterd. In de app zien we dat helaas niet terug. In het overzicht van plaatsen waar je uit kan kiezen zien we bovendien alleen een laadanimatie achter plaatsnamen. Een functie om een plaats te ‘sterren’ ontbreekt ook in het aanbiedingsoverzicht van een plaats zelf.

Een ander punt waaraan gesleuteld moet worden – naast de ontbrekende iPhone 5-ondersteuning en de favorietenfunctie – is het aantal aanbiedingen in Dichtbijdeals. In onze vergelijkende test van 7 kortingsbonnen-apps op de iPhone viel al op dat Pocketdeals weinig deals heeft in veel plaatsen. Dat is nu niet anders. Groningen – de stad waar het initiatief begon – heeft 39 aanbiedingen, andere plaatsen vaak maar één.

Downloaden: Dichtbijdeals (gratis, iPhone, iOS 4.0+)

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.