Drafter: snel mailen en tweeten vanuit notitie-app

Drafter is een simpele notitie-app die het aantal getypte tekens bijhoudt. Dat maakt hem handig voor het klaarzetten van tweets.

Drafter simpele notities maken iPhoneDrafter is een nieuwe notitie-app voor de iPhone die toch nog een kleine specialisatie heeft gevonden in het enorme aanbod aan schrijfapps dat er al is. De gratis te downloaden applicatie heeft namelijk een tekenteller rechtsonderin het schrijfvak en daarmee is hij uitermate geschikt om tweets klaar te zetten voor een later tijdstip. Behalve berichten op Twitter, kan je ook e-mails, Facebook-berichten en sms’jes met Drafter klaarzetten.

En daarnaast is Drafter natuurlijk ook gewoon een app om notities in te bewaren. Voorlopig kan dat alleen op de iPhone en iPod touch, maar ontwikkelaar Pig-n-Chicken Software geeft in de omschrijving in de App Store al aan dat Drafter snel een universele app wordt. Voorlopig slaat Drafter je notities offline op, maar dat moet welhaast veranderen als de applicatie ook voor de iPad is geoptimaliseerd.

Je kan meteen beginnen met typen als je de app voor het eerst opent, en elke volgende keer dat je de app opent hoef je alleen maar de plus rechtsboven in te drukken om een nieuwe notitie aan te maken. Je hoeft bij notities nergens op Save of Opslaan te drukken: als je linksboven op de pijl naar het hoofdmenu drukt, is de tekst al bewaard. Verder hebben velletjes waarop je de notities schrijft maar twee knoppen: Copy voor het kopiëren van de tekst en Send om de tekst dus te tweeten, mailen, Facebooken of sms’en. Of je nou typt of niet: onderin beeld zie je altijd de datum en de laatste bewerkingstijd staan en tref je rechtsonder het aantal getypte tekens.

Drafter hoofdmenu Drafter notitie schrijven

Je hebt geen zeeën van mogelijkheden als je Drafter gratis downloadt. Wat heet: je mag slechts twee notities opslaan! Tegen een eenmalige in-app aankoop van 89 cent kan je oneindig notities opslaan en kan je kiezen uit vijf themakleuren. Standaard heb je alleen groen dat het donkergrijs van de rest van de app breekt.

Als Drafter echt een handig instrument wil zijn voor het klaarzetten van tweets, wordt de applicatie in de volgende update niet alleen geoptimaliseerd voor de iPad, maar krijgt hij ook een herinneringsfunctie waarmee je wordt herinnerd de tweet of tekst bijtijds te versturen. Welke apps gebruiken jullie om tweets mee klaar te zetten?

Downloaden: Drafter (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 maart 2013, 20:34
Categorie Productiviteit
Onderwerpen notities, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.