Dailymotion verbetert nieuwe camera-app voor iPhone

Dailymotion Caméra is een officiële iPhone-app van de videowebsite waarmee je kan monteren en video's kan uploaden. Best handig.

Dailymotion Camera video uploaden iPhone-appEen concurrent van YouTube kan je het eigenlijk niet noemen, maar de soortgelijke videodienst Dailymotion heeft wel een eigen iPhone-app uitgebracht waarmee je video’s kan schieten om up te loaden op de website. De applicatie kwam eind vorige week al uit, maar kampte toen met een kritische fout waardoor de app de eerste keer opstarten niet kon opnemen. Die fout is nu verholpen. Dailymotion Caméra laat je filmen in de liggende houding of de staande houding van de iPhone. Het filmpje wordt dan vierkant geschoten; rijp voor bijvoorbeeld Instagram.

Een deelfunctie naar het sociale fotonetwerk dat onlangs video introduceerde, ontbreekt echter. Dailymotion Caméra uploadt video’s naar de website Dailymotion en de video kan dan meteen gelinkt worden op Twitter en Facebook. Daarmee houden de deelopties op. Je moet in de app inloggen met je Dailymotion- of Facebook-account om een video überhaupt te delen.

Dailymotion Camera video opnemen

Drie knoppen

De werking van Dailymotion Caméra spreekt voor zich. Je opent de applicatie in een scherm waarin je meteen kan opnemen, maar kan ook video’s uit je fotoalbum op de iPhone halen om daarmee aan de slag te gaan. De bewerkingen die je voorhanden hebt zijn niet bijzonder, maar zijn wel in een treffende interface gegoten die lekker eenvoudig werkt. Je hebt drie knoppen. Met de toverstaf linksonder selecteer je een van de kleurenfilters. Daarnaast heb je drie sliders onder de knop zitten, waarmee je helderheid, kleurverzadiging en contrast aanpast. En de laatste knop maakt dat de applicatie echt nuttig is: daarmee voeg je extra video’s toe zodat je gemakkelijk een lange video kan maken bestaande uit verschillende opnames.

Monteren

Je verschuift de opnames in hetzelfde venster. Elke video heeft rechts een ‘hamburger’ staan waarmee je hem kan vastpakken en omhoog of omlaag in de volgorde kan slepen. De interface is er echt op gericht dat je de applicatie in de staande houding gebruikt en dat is handiger en werkt vlotter dan veel andere camera-apps op de iPhone. Met de voortgangsbalk bovenin beeld kan je de totale video inkorten, met de omlijsting van de verschillende videofragmenten onderin, pas je de lengte van de fragmenten aan. Helaas is het niet mogelijk een preview per fragment te bekijken. Bij het uploaden naar Dailymotion, kan je de tags, categorieën en omschrijving van de video aanpassen.

Dailymotion Camera kleurenfilter toepassen Dailymotion Camera opties aanpassen

De app vindt eenvoud belangrijker dan meer functies, is duidelijk. Zo kan je ook geen muziek toevoegen of geluidssporen onafhankelijk van de video toevoegen. Het levert uiteindelijk een lekker simpele iPhone-app op, die met zijn montagefunctie toch een streepje voor heeft op concurrent YouTube Capture.

Downloaden: Dailymotion Caméra (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 juli 2013, 11:00
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen monteren, video, youtube capture

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.