Hipstamatic Oggl nu met betere zoekfuncties en automatisch taggen

Hipstamatic Oggl heeft een update gekregen. Je kunt nu makkelijker delen met auto-tags en tappen om contextafhankelijk meer informatie op te vragen.

OgglHipstamatic Oggl presenteert zich graag als hét alternatief voor Instagram. Sinds afgelopen mei is de app beschikbaar, nadat Hipstamatic eerder moeite had om met z’n artistieke lenzen en filters te concurreren met Instagram. Oggl heeft een update gekregen met een aantal nieuwe functies. Zo kun je de app nu makkelijker bedienen door te tappen. Wat er gebeurt is afhankelijk van de context. Tap je op een label (tag), dan krijg je andere foto’s te zien met hetzelfde label. Tap je op een gebruikersnaam, dan zie je meer informatie over de betreffende gebruiker. En tap je op een locatie, dan zie je meer foto’s die in dezelfde regio zijn gemaakt.

Het tappen op een combo is ook mogelijk. Je zou misschien denken dat dergelijke tapfuncties al tot de standaardfunctionaliteit van de app behoorden, maar volgens de makers zijn ze net toegevoegd.

De update van Oggl geeft je ook de mogelijkheid om foto’s te doorzoeken op basis van hashtags. Je hebt bovendien meer mogelijkheden om foto’s te delen: foto’s worden automatisch van labels voorzien als je ze deelt op Instagram of Twitter. Want ook al probeert Oggl gebruikers van Instagram weg te kapen, helemaal zonder de veel populairdere fotofilterdienst van Facebook kunnen ze niet. Sinds begin juli is Oggl in staat om filters en lenzen die je in Hipstamatic had gekocht, te importeren. De app werd toen bovendien Nederlandstalig.

Downloaden: Hipstamatic Oggl (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 juli 2013, 21:00
Categorie Fotografie en video
Onderwerp hipstamatic

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.