Now: Snapchat voor groepen op iPhone

Now is een nieuwe iPhone-app die je kan zien als Snapchat voor groepen. Iedereen die je volgt, kan steeds je laatst gemaakte foto zien.

Now chatapp doet Snapchat voor groepenDe simpele foto-applicatie Snapchat werd een gigantische hit en tijdelijke foto’s delen is daarmee een ding geworden. Je kon erop wachten dat het concept zou worden uitgebouwd naar andere ideeën. Dat is precies wat Now doet. Eigenlijk mengt het Instagram met Snapchat. Je deelt er foto’s naar iedereen die jou volgt, maar iedereen mag alleen je laatst geschoten foto zien en kan niet door je archief of fotoalbum bladeren.

Verplicht Facebook gebruiken

Het goede nieuws is dat de fotodeel-app al is aangepast op het uiterlijk van iOS 7 dat deze herfst verschijnt. De hoofdkleur is wit, knoppen bestaan uit alleen lijntjes, het logo bevat drie bonte kleuren en je ziet ronde profielfoto’s als je andere gebruikers wilt vinden en toevoegen. Het slechte nieuws is dat je een Facebook-account nodig hebt om van de app gebruik te maken. Het zal wat vunzigheid voorkomen – je deelt immers onder je eigen volnaam, maar het blokkeert ook je toegang als je geen Facebook hebt. Er is geen andere mogelijkheid om aan te melden.

Snel en simpel

Het is natuurlijk wel lekker makkelijk, aanmelden met Facebook. En de app is al net zo zorgeloos en eenvoudig als je binnen bent. Het bestaat simpelweg uit maar drie tabbladen waar je tussen schakelt: following, followers en requests. Ofwel mensen die je zelf volgt, mensen die jou volgen en verzoeken om jou te volgen. Op elk tabblad zie je geen links naar profielfoto’s, maar tegels met de laatste foto’s die door je netwerk gemaakt zijn. Linksboven elke foto zie je iemands naam en onderin het aantal likes die gegeven zijn aan een foto. Als je de applicatie opent, stuit je overigens eerst op de cameramodule om vooral lekker snel een nieuwe foto te versturen. Als het aan NOW ligt, leg je jouw hele dag vast met de applicatie. Het is niét mogelijk kiekjes uit je fotoalbum te halen. Een zelfportret schieten is dan weer geen probleem.

NOW Snapchat voor groepen iPhone NOW foto uitgelicht

Screenshot-rijp

Je kan foto’s in het tegeloverzicht vanzelfsprekend aantikken om ze volledig in beeld te krijgen. Aanvankelijk zie je wat Facebook-lijntjes staan om een foto. Zelfs zodanig dat je je afvraagt of je de foto niet stiekem op het sociale netwerk hebt gedeeld. Maar dat is niet zo. Je ziet hem enkel in Now, begeleid door een like-knop onderin beeld en een knop om een foto als ongepast te melden. Een reactiemogelijkheid ontbreekt en ook persoonlijk chatten is er niet bij. Met een druk centraal op de foto haal je de opsmuk weg. Ideaal voor een screenshot, zou je zeggen… De foto wordt gesloten met een veeg naar onder.

Goed gekozen?

Now werkt als een tierelier en het idee van de app is sterk. Het idee dat je bijvoorbeeld beschamende feestjesfoto’s maar even deelt met vrienden om daarna nooit meer zichtbaar te zijn is leuk. Maar: omdat je foto’s niet uit je fotoalbum kan halen, moet je wel te pas en te onpas aan de applicatie denken en dat moet in het ritme sluipen. Omdat foto’s verder alleen in de staande houding kunnen worden genomen, lijkt de app voorkeur te geven aan portretfotografie en selfies. Je kan vraagtekens bij de intentie van Now zetten en kan je afvragen of de verplichte Facebook-koppeling in deze app wel zo goed gekozen is.

Downloaden: Now (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 juli 2013, 13:08
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp snapchat

Snapchat

Snapchat is een populair sociaal netwerk voor jongeren, waarbij je vooral foto's en video's deel. Hieronder vind je onze tips om meer uit Snapchat op de iPhone te halen, Alles over functies zoals de Snap Kaart, lenzen, filters en emoji gebruiken en gezichten wisselen.

Snapchat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.