Cupple: intieme WhatsApp met je geliefde

Cupple is een romantische instant messaging-app voor de iPhone en iPod touch waarin alleen ruimte is voor jou en je geliefde. Je kan elkaar foto's, locaties en berichten sturen in een afgeschermde omgeving.

Cupple iPhone iPod touch WhatsApp met je loverNu iedereen WhatsApp gebruikt en je er achtendertig groepsgesprekken tegelijk in voert, is de applicatie natuurlijk één groot, schreeuwerig kippenhok geworden. En sms’en? Tja, dat is duur en bovendien kun je elkaar dan geen foto’s en locatie toesturen. Het moet ongeveer deze sliert aan gedachten zijn die de ruimte heeft vrijgemaakt voor Cupple, een nieuwe iPhone-app waarin je maar met één persoon – je geliefde natuurlijk – gratis berichten en foto’s kan versturen en je locatie kan doorgeven.

Op een van de screenshots van Cupple is te zien hoe de ontwikkelaar het ongeveer voor ogen heeft. Vriend ziet lamp in een meubelwinkel en ‘cupplet’ zijn vriendin: ‘Wat vind je hiervan? Ik betaal hem als je hem leuk vindt.’ Aan de locatie ziet vriendin waar vriend is en op de foto ziet ze om welke lamp het gaat. Dat is het standaardtafereel in Cupple: je uploadt een nieuwe foto voorzien van een tekst en eventueel een locatie. Dat is voortaan het meest actuele ‘topic’ waaronder gereageerd kan worden op elkaar. Zo blijven de boodschappen, interieurideeën en spannende uitspattingen en bijbehorende tekstberichten keurig bij elkaar geordend. Helaas kan je niet met een foto op een andere foto reageren. Elke foto is dus echt een nieuw onderwerp in de app.

Op het moment dat de eerste persoon gebruik maakt van de app, stuurt die na registratie met mailadres een mailtje naar de tweede persoon. Als die de uitnodiging accepteert en de app installeert, ben je automatisch aan elkaar verbonden in Cupple. Dat ziet er leuk uit in de app. Alle foto’s van de eerste persoon staan aan de linkerkant van het beeld, en alle foto’s van de tweede aan de rechter. In het Instellingen-tabblad zie je in een groene balk hoeveel berichten er zijn uitgewisseld. Sowieso ziet de app er leuk uit met zijn lichtgroene-donkergrijze kleurstelling.

Met zijn tweeën hoef je natuurlijk niet zo bang te zijn om eens een locatie weg te geven bij een bericht. Het aardige is dat je die plaatsen ook een eigen naam kan geven. Een andere vondst is dat je alle uitgewisselde foto’s naast elkaar ziet in een apart tabblad, net rechts van de gecentreerde nieuw bericht-knop. Onder het meest linker tabblad schuilt de gespreksgeschiedenis. Aan het cijfertje in de hoek van een foto zie je hoe groot een gesprek is. Als dat hoekje rood is, schuilt er een ongelezen bericht.

Berichten in Cupple mogen maximaal 141 tekens lang zijn. Ze zijn ruim opgezet in de layout. Daardoor kan het lastig zijn om een bepaald bericht terug te vinden. Een zoekoptie is wel welkom. Dat geldt ook voor een wachtwoord op de app. Want als je toch intiem met zijn tweeën de ruimte zoekt, is het ook niet onaardig om die ruimte af te schermen.

Downloaden: Cupple (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 november 2011, 21:50
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen instant messaging, whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.