Blokje Om: iPhone-app geeft meteen een leuke wandelroute

Blokje Om is een iPhone-app van Agis Zorgverzekering waarmee je ter plekke een wandeling kan uitstippelen. De app verzint een wandelroute, laadt er foto's bij en houdt bij hoeveel kilometer je loopt.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Blokje Om iPhone iPod touch wandeling makenZorgverzekeraars doen er van alles aan om zichzelf in de spotlight te zetten met een iPhone-app. De bewijst de laatste applicatie van Agis, die de applicatie Blokje Om heeft uitgebracht. De app scant je locatie, jij bepaalt de afstand van de route en ziedaar: de applicatie stippelt een wandelroute voor je uit op Google Maps. Bovendien worden er knap foto’s bij geladen die delen van de route al laten zien en houdt de app bij hoeveel je loopt.Blokje Om maakt op een leuke en creatieve manier gebruik van Google Maps. Nadat je invoert hoe lang de afstand van je wandeling mag zijn – vanaf 500 meter tot 6 kilometer, berekent de app de lengtes van straten en wordt er een route voor je uitgestippeld. Daaronder worden verschillende foto’s van aanzichten en opvallende punten in die route geladen. Blokje Om huidige route uitstippelenDe kwaliteit ervan is niet al te hoog om dataverbruik te besparen, maar we kunnen in de hoek van de foto’s nog net lezen dat de foto’s Google als bron hebben en waarschijnlijk afkomstig zijn van Google Streetview of Panoramio. Het kunnen er al op een kleine route opvallend veel zijn, leert onze ervaring met een test in Groningen. De foto’s worden klein geladen en kunnen vergroot worden, maar ze worden ook groot in beeld gebracht terwijl je loopt. Dat kun je overigens ook uitzetten.

Het is wel degelijk de bedoeling dat je Blokje Om meeneemt en aan laat staan tijdens de wandeling zelf. Daarmee kun je namelijk je afgelegde afstand bijhouden. Die wordt opgeteld in de applicatie en staat klaar om gedeeld te worden via Facebook en Twitter. Ook zie je hoeveel blokjes om je in totaal hebt gelopen en hoeveel trofeeën je daarmee hebt binnengehaald. Blokje Om historie van lopenBlokje Om is aldus weer een voorbeeld van gamification, een trend onder app-ontwikkelaars om aan alles een spelelement toe te voegen.

Meer dan dit is Blokje Om eigenlijk niet. Het helpt je te voldoen aan dertig minuten beweging per dag en kan voor een originele route van je hond uitlaten zorgen. Als je al veel wandelt, is het leuk om te zien hoeveel kilometer je daarmee nou aflegt. De app laat het tot twee cijfers achter de komma zien. Helaas werkte de app bij ons maar één keer. Na de eerste route met foto’s, kregen we voorts te zien dat de app geen routes meer kon berekenen. Zelfs niet op dezelfde afstand vanaf dezelfde plek! Dat moet nog even rechtgezet worden voordat we weglopen met deze leuk gevonden app.

Downloaden: Blokje Om (gratis)

Zoals app-ontwikkelaar Roeland in de reacties stelt, kunnen er op dit moment geen routes berekend worden in de applicatie. De ontwikkelaar hoopt het euvel zo snel mogelijk te verhelpen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

27 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.