iOS game-update: AC/DC Pinball, nieuwe levels Angry Birds Rio en veel koopjes

AaaaaAAaaaAAAaaAAAAaAAAAA is letterlijk een naam van een nieuwe game op de iPhone en iPod touch en het spel zelf is al net zo raar. Je springt van een flatgebouw en moet onderweg zoveel mogelijk doen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

GU DI Angry Birds Rio iPhone iPod touchSteek nooit meer een virtueel muntje in een virtuele flipperkast zonder dat gitaarrifs je trommelvliezen kietelen. Op een katapult leg je natuurlijk een boze vogel en als je dan toch van een flatgebouw springt, doe dan tenminste een paar leuke dingen tijdens de val. Ja, de wetten van gamesland zijn ondoorgrondelijk en onvergelijkbaar. Gelukkig kunnen we dankzij Thanksgiving veel (eigenlijk best bizarre) games tijdelijk goedkoop op de kop tikken – wat ook weer een raar gezegde is.

Nieuwe levels voor Angry Birds Rio

GU DI Angry Birds menu updatesDe gemiddelde levensduur van een Angry Bird bedraagt slechts één slinger met de katapult, maar de levensduur van een Angry Birds-game… wauw, daar lijkt geen einde aan te komen. Nu is het de nieuwste telg Angry Birds Rio waar ontwikkelaar Rovio Mobile een update voor heeft uitgebracht. De game heeft 15 nieuwe levels gekregen met het thema Smuggler’s Plane waardoor het totale aantal alweer op 165 stuks komt. In de levels moet je andere fladderaars vrijspelen die in kooitjes zitten opgesloten door nauwkeurig met de vogels vanaf een katapult te mikken – maar dat hoeven we je allang niet meer uit te leggen natuurlijk. De echte speurneus kan weer op zoek gaan naar verborgen stukken fruit en mag in zijn handen wrijven voor nieuwe beloningen die daarmee gepaard gaan. Verder kun je voor 79 eurocent de Mighty Eagle op een level loslaten om het te halen. Of kon dat al in Rio? Wij zien ze vliegen, met zoveel Angry Birds en zoveel updates.
Downloaden: Angry Birds Rio (€0,79)

Flipperen met rock: AC/DC Pinball

GU DI AC-DC Pinball Rocks iPhone iPadGameprom maakt deftige flipperspellen voor de iPhone. Dat hebben ze met drie voorgaande games, waaronder Wild West Pinball en Deep Sea Pinball, al bewezen. Toch hebben we even gewacht met het naar voren brengen van AC/DC Pinball. We hadden nog geen bewegende beelden van Gameprom’s nieuwste gezien en wat nou als het spel teleur zou stellen? Welnu, er is een trailer en de enige tafel die in de game zit, ziet er geweldig uit. Onder het weinig subtiele gepingel van de rockband, rolt de bal over een decor met gitaren en heel veel sfeervolle verlichting. Behalve de twee grote flippers, kun je ook twee kleine flippers op een gitaar aan de rechterkant van de tafel bedienen. Als je de juiste toeters en bellen raakt, start je missies waarvoor je een flinke hoeveelheid extra punten kan verdienen en die je highscore flink kunnen ophogen. Toch voelt ‘Pinball Rocks’ wat te duur in verhouding tot de andere Gameprom-games. Zo is dit flipperspel toch vooral geschikt voor de AC/DC-fans.
Downloaden: AC/DC Pinball Rocks HD (€2,39, universele app)

Trailer van de Dag: heel veel A’s

Dit spel heet AaaaaAAaaaAAAaaAAAAaAAAAA!!! for the Awesome en het is net zo maf als de titel doet vermoeden. Het is ontwikkeld door mensen die praktisch geen middelen te besteden hadden, is in het cultcircuit aardig geliefd geworden en staaft vooral op zijn knotsgekke idee. Je springt vanaf een flatgebouw in een alternatief, toekomstig en nogal hooggebouwd Boston en moet onderweg zoveel mogelijk dingen doen om jezelf te vermaken. Daar verdien je namelijk punten mee. Je krijgt beloningen voor dicht tegen gebouwen aan vliegen, glaspanelen breken, graffiti spuiten, vogels raken en mensen blij maken. Het feit dat je hier ondertussen genoeg te doen hebt, is natuurlijk wel een cruciaal verschil met meerdere spellen die we al gezien hebben waarbij je zo lang en zo diep mogelijk moet vallen. Als je de kritieken die worden aangehaald in het filmpje mag geloven, zorgt het voor een enorme stoot adrenaline door je lijf. Het is echter nog niet bekend wanneer deze rariteit verschijnt.

De koopjeshoek

Nog geheel in het teken van Thanksgiving zijn er veel noemenswaardige games tijdelijk afgeprijsd voor de iPhone en iPod touch. Wij selecteren als elke dag in de iOS game-update de leukste koopjes.

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 november 2011, 1:28
Categorie Games
Onderwerpen angry birds, iculture speelt, kopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.