Color for Facebook: iPhone-app laat je gluren door camera van vrienden

Color for Facebook is een bijzondere app voor de iPhone en iPod touch waarmee je Facebook-vrienden kan verzoeken om 30 seconden met hun iPhone mee te kijken. Zo kan je gevraagd meegluren met iemand anders.

Color for Facebook header iPhone iPod touchColor is een tweeslachtige app die kan je gebruiken in combinatie met Facebook. Enerzijds leest het de foto’s in je Facebook-nieuwsfeed uit, waardoor je alle nieuwe toevoegingen van foto’s in je netwerk snel en overzichtelijk onder elkaar kan zien. Het andere aspect is nogal opvallend: met Color kun meegluren met je Facebookvrienden, waardoor je 30 seconden door de iPhone-camera van iemand anders kan kijken.

Voordat we de eigenaardige gluurfunctie behandelen, dient het gezegd te worden dat Color for Facebook al de moeite is om te downloaden als je veel foto’s bekijkt op het donkerblauw-witte netwerk. De recente toevoegingen worden geladen in het meest linker tabblad, de Feed, en dat gaat opmerkelijk snel en soepel. De nieuwste foto staat bovenaan en elke foto bevat een preview in een smalle balk over de breedte van het scherm. Daarop staat het onderschrift ervan, dat dienstdoet als titel. Druk op een foto en hij wordt geladen, met daaronder andere foto’s in hetzelfde album van een gebruiker. Onder elke foto staat een grote, prominente Like-knop met ook de mogelijkheid om reacties achter te laten. Door nog eens op een foto te drukken, zie je hem op een zwarte achtergrond. Helaas kan je een foto niet opslaan of vergroten. Wel kan je een plaat taggen.

Op dezelfde strakke wijze als de nieuwsfeed met foto’s, toont Color for Facebook ook fraai andere aspecten van het netwerk. In het tabblad Timeline zie je eigen foto’s en foto’s waarop je bent getagd. Friends laat je de foto’s van vrienden bekijken en het tabblad Inbox geeft actuele likes, reacties en andere meldingen weer. Het middelste tabblad is een tikkeltje groter en groen uitgevoerd. Deze geeft je toegang tot twee opties: een foto uploaden of ‘Host Visit’. Dat laatste aspect is de omgekeerde versie van de functie waar Color om draait.

Zodra je vrienden Color for Facebook geïnstalleerd hebben op hun telefoon, kan je verzoeken om mee te kijken naar wat ze zien. Je drukt daarvoor op ‘Visit’, de ander krijgt een pushbericht en als hij akkoord gaat, krijg je te zien waar de ander zich mee bezighoudt. Gebruikers kunnen bij de instellingen van de app zelf uren aangeven waarop ze niet gestoord willen worden.

De vorm van exhibitionisme werkt dus ook andersom. Met de knop Host Visit in het tabblad Timeline of onder de groene centrale knop, maak je zelf een livestream van 30 seconden, waarvan je van tevoren kunt aangeven met wie je die wilt delen. Om uploadtijd te besparen, hebben de opnames van Color geen geluid en zijn ze bovendien erg blokkerig van kwaliteit. We hebben nog niet kunnen testen of een Visit die je bij iemand anders verzoekt, nadien publiekelijk wordt vrijgegeven op Facebook – maar ja, gluren moet natuurlijk wel een beetje spannend blijven.

Downloaden: Color for Facebook (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 januari 2012, 17:48
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp facebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.