Run With Friends: hardlopen met je iPhone en vrienden

Run With Friends is een nieuwe app voor de iPhone die je hard laat lopen tegen Facebook-vrienden en willekeurige online tegenstanders. Als je de tijd van een ander klopt, krijgt die een pushbericht en motivatie om je te verbeteren.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Run With Friends hardlopen met vrienden op de iPhoneDe nieuwe gratis app Run With Friends stelt een interessante vraag die wel eens in kan haken op je goede voornemens: “Ja, rennen is leuk, maar is het niet veel leuker met een hardloopvriend?” Dat is waar de applicatie Run With Friends voor staat. De app voegt een wedstrijdelement toe aan hardlopen. Je koppelt de dienst aan Facebook en legt je snelheid tegenover die van een vriend of een willekeurige tegenstander. De applicatie houdt het aantal winsten, verliezen en gelijke standen bij en steekt lekker simpel in elkaar.

Voordat je je (verplicht) aanmeldt met Facebook, kun je naar een voorbeeldwedstrijd kijken om te zien hoe het gaat. Die laat zien wat de app na het inloggen in zijn mars heeft. Je vangt een wedstrijd aan en geeft aan of je 1, 3 of 5 kilometer wil lopen, of 1 of 5 mijlen. Daarna kan je selecteren of je tegen een willekeurig persoon of een vriend wilt hardlopen en geef je aan of je muziek van je iPhone tijdens het rennen wil en zo ja, welke. Run With Friends afstandBij Start Run wordt je tegenstander gezocht en als je vervolgens op de Run-knop drukt, beginnen de tellers bij beiden te lopen.

In een grijze balk bovenin beeld zie je hoe lang je al rent en of je met hoeveel mijlen je achter ligt, of juist voorop loopt. Er is helaas geen mogelijkheid om de statistieken in kilometers weer te geven, ondanks dat je wel kan aangeven dat je kilometerafstanden wil hardlopen. Onder de grijze balk staat je afstand en je gemiddelde tijd die je nodig hebt voor een mijl. En onder je eigen statistieken, staat hetzelfde idee van je tegenstander opgesteld. Zo kan je meteen vergelijken. Als je daarbij nou niet per ongeluk het scherm wilt raken (op de pauze of cancel-knop bijvoorbeeld), dan kan je rechtsonder kiezen voor de functie lockscreen. Daarmee komt er een slide-to-unlock knop in beeld waarmee de gegevens nog zichtbaar bijgehouden worden, maar je niet meer snel iets in kan drukken. Zonder lockscreen kun je met een knop linksonder ook de muziek aanpassen.

Tijdens het hardlopen geeft Run With Friends je audio-updates over hoe je tegenstander het doet. Run With Friends hoofdmenuZo kan je meteen, indien gewenst, de snelheid op diegene aanpassen. Dat is dus een behoorlijk competitief element. Maar de app neemt het nog een stapje verder. Op het moment dat een Facebookvriend je tijd klopt op een afstand, krijg je een pushbericht dat je aanmoedigt de tijd te verbeteren. Op het moment dat je die uitdaging aangaat, loop je natuurlijk direct tegen de uitdager. De hardloopwedstrijden zijn dus niet live online, maar worden ingeladen. Dat scheelt in dataverbruik.

Run With Friends is niet de enige app waarin je met anderen kan rennen. In Runkeeper kan je ook aangeven dat je met anderen rent en ook in Nike+ GPS kan je een uitdaging met een vriend aan gaan. Dan gaat het erom wie de meeste kilometers maakt in een bepaalde tijd; precies andersom geredeneerd dus. Het aardige aan Run With Friends is, dat de app zich alleen richt op het hardlopen met vrienden, dat bijhoudt en bovendien volkomen gratis is.

Downloaden: Run With Friends (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 januari 2012, 10:50
Categorie Gezondheid en fitness
Onderwerpen hardlopen, runkeeper, wielrennen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.