Chrome voor iOS verwijdert opgeslagen wachtwoorden, oplossing nabij

De iOS-versie van Chrome zorgt ervoor dat wachtwoorden opgeslagen via Google Sync worden gewist. Google werkt op het moment aan een oplossing.

ChromeEen bug in Google Chrome voor iOS zorgt ervoor dat al je opgeslagen wachtwoorden worden verwijderd. Dat is niet alleen vervelend op je iPhone: de bug zou er namelijk voor zorgen dat je wachtwoorden verdwijnen in alle Chrome-browsers die zijn gekoppeld aan je Google Account. Google is zich inmiddels bewust van de bug en is druk bezig om alle verdwenen wachtwoorden te herstellen.

De bug wordt veroorzaakt door de volgende handeling:

  1. Sla een wachtwoord op via Google Sync op een desktop. Wees er zeker van dat dit wachtwoord op een iOS-apparaat wordt getoond.
  2. Open een incognito-tabblad op je iPhone of iPad.
  3. Sluit dit incognito-tabblad.

Google zei afgelopen avond op de developer-site Chromium dat het een aantal uur zal duren totdat alle wachtwoorddata is hersteld voor gebruikers. Er zou meer bekendgemaakt worden zodra het herstelproces bij Google verder is gevorderd. Sindsien hebben we alleen vannacht gehoord dat het herstel van de wachtwoorddata nog steeds gaande is. Het is daarom niet helemaal duidelijk of iedereen zijn of haar wachtwoorden weer in handen heeft.

Het zal vermoedelijk niet heel lang duren totdat het wachtwoordprobleem volledig is opgelost. Tot die tijd kun je voorkomen dat je gegevens verdwijnen door je Google-account los te koppelen van de app, of door wachtwoordsynchronisatie uit te schakelen.

Wanneer de bug precies is ontstaan en hoeveel mensen er last van hadden is niet bekend. The Next Web schrijft verschillende klachten te hebben gehoord sinds Google afgelopen week een update voor Chrome uitbracht.

Downloaden: Chrome (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 augustus 2012, 11:12
Categorie Diensten
Onderwerpen chrome, google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.