Google Chrome introduceert delen naar Twitter en Facebook

Google Chrome voor de iPhone, iPod touch en iPad biedt voortaan een deelfunctie zodat je pagina's bekend kan maken op Twitter, Facebook, Google+ en via e-mail. Ook is de stabiliteit van de app verbeterd.

Google Chrome iPhone iPod touchGoogle heeft een van de kritiekpunten van de iPhone-browser Chrome aangepakt. Je surft voortaan niet langer in isolement, maar kan de webpagina die je geopend hebt delen op sociale netwerken. Daarmee gaat het verder dan Safari op de iPhone: je kan links behalve op Twitter ook doorsturen naar een mailadres, Facebook en Google+. Lees-laterdiensten waarin je de artikelen opslaat om later (offline) eens terug te lezen, worden nog niet ondersteund.


Op dat vlak houdt Safari vanaf iOS 6 dus een streepje voor: vanaf die firmware kan je artikelen voor offline gebruik bewaren in een eigen leeslijst binnen de browser.

Je vindt de nieuwe deeloptie van Chrome in het menu van de app, net boven de mogelijkheid om de huidige pagina te doorzoeken. De deelmogelijkheid ontbreekt op pagina’s die je incognito opent. Daarnaast heeft Google talloze bugs opgelost naar aanleiding van gebruikersfeedback en zijn de stabiliteit en de beveiliging van de app verbeterd volgens de zoekgigant.

Downloaden: Google Chrome (gratis)

Safari

Safari is de Apple's eigen webbrowser die standaard beschikbaar is op iPhone, iPad en Mac. Safari draait op WebKit, de motor achter de browser en ondersteunt alle huidige internetstandaarden. Safari heeft allerlei handige functies, zoals het instellen van favoriete websites, bladwijzers, het Safari-privacyrapport en nog veel meer. De browser krijgt regelmatig nieuwe functies, samen met grote iOS-, iPadOS- en macOS-updates. Lees hier alles over Safari en nuttige tips.

Safari

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.