Chrome Sync Pro voor iPhone synchroniseert Google Chrome-historie, -tabbladen en bookmarks

Chrome Sync Pro is een app waarmee je bookmarks, browserhistorie en geopende tabbladen kunt synchroniseren tussen je desktop en je iPhone of iPad. De 79 eurocent kostende app werkt met meerdere browsers, niet alleen met de standaard Safari-app.

chrome sync proEerder vandaag publiceerden we in onze tipsectie nog een tip over het synchroniseren van iOS met Google Sync. Het werkt met de Google-agenda en de -contactenlijst. Maar voor het synchroniseren van je Google Chrome-bookmarks is er nog geen officiële app verschenen. Een onofficiële app is er nu wel: Chrome Sync Pro is gemaakt door een externe ontwikkelaar die ervoor heeft gezorgd dat je een complete Chrome-sessie inclusief historie, tabbladen en bookmarks kunt synchroniseren tussen desktop en iPhone of iPad. De universele app vernieuwt alle gegevens zodra je de app opstart.

Het leuke is dat je niet bent gebonden aan de standaard Safari-browser, maar ook andere iOS-browsers kunt gebruiken. De ontwikkelaar beweert dat de gratis Apollo-browser het best werkt. Zit je ondertussen te multitasken op je desktop en je iPhone tegelijk, dan kun je met een refresh-knop zorgen dat je bezigheden in de desktopbrowser met je iPhone-browser worden gesynchroniseerd. Onderin de app vind je drie onderdelen voor bookmarks, geopende tabbladen en je browserhistorie. Uit uitwisselen van deze gegevens gebeurt via een Google-document, die in je eigen account komt te staan. Dit voorkomt dat je gegevens op een externe server worden vastgelegd. Bij de laatste updatende van de app zijn de reclamebanners weggehaald. De ontwikkelaar van Chrome Sync Pro heeft nog meer soortgelijke sync-apps in de aanbieding, zoals Firefox Sync en IE Sync Pro. Ook biedt hij een onofficiële app aan voor het alsmaar populairder wordende Pinterest: Pin to Pinterest.

Downloaden: Chrome Sync Pro (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 januari 2012, 21:28
Categorie Diensten
Onderwerpen google, webbrowser

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.