App Lijst: 10 iPhone-apps om de Amerikaanse verkiezingen 2012 te volgen

Aan de vooravond van de Amerikaanse verkiezingen 2012 zet iPhoneclub 10 apps voor de iPhone en iPod touch op een rij. Daarmee kan je o.a. de presidentiële kandidaten van de Republikeinen en de Democraten kan volgen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Amerikaanse Verkiezingen 2012 op de iPhone volgen“We are living in America, America ist wunderbar” persifleerde de Duitse band Rammstein al eens op de Europese hang naar verslaggeving over de Verenigde Staten. Dezer dagen is de tekst weer helemaal actueel. Amerika maakt zich op voor de verkiezingen van 2012 en de strijd tussen Republikeinse en Democratische kandidaten, ontgaat ook de Nederlandse media niet. iPhoneclub zet 10 apps op een rij die je op verschillende manieren informeren over de Amerikaanse verkiezingen.

Zite

Zite Personalized MagazineDe nieuwsapplicatie Zite is op Amerikaanse leest geschoeid. Dat kun je als minpunt aantekenen als je een gezonde selectie wereldnieuws wilt lezen in de applicatie, maar het komt ten tijde van Amerikaanse verkiezingen goed uit. Selecteer Politics als nieuwscategorie en je komt automatisch in aanraking met de best gelezen en gewaardeerde verhalen over de debatten, kandidaten en de verkiezingen. Ze zijn afkomstig van allerlei verschillende nieuwsbronnen, zoals The Boston Globe, CBS News, Huffington Post en The Weekly Standard.
Downloaden: Zite (gratis)

CNN app for iPhone (U.S.)

CNN App for iPhone verkiezingenDe nieuwszender CNN heeft meerdere applicaties voor de iPhone. Doorgaans is de wereldwijde versie voor ons het meest interessant, maar dat ligt met dit thema anders. De hier downloadbare Amerikaanse CNN-app zit dicht op de verkiezingen en volgt de laatste ontwikkelingen op de voet. Ze hebben er zelfs een aparte sectie van de zender en app voor ingericht: het CNN 2012 Elections Center. Behalve berichten en uitslagen van polls, zie je er ook live-uitzendingen.
Downloaden: CNN app for iPhone (U.S.) (gratis)

Campaign 2012

Campaign 2012 iPhone iPod touch verkiezingenOndanks de toewijding van de apps hierboven, is Campaign 2012 de eerste applicatie die zich alléén stort op de verkiezingen. De app toont de laatste nieuwsberichten van verschillende nieuwsbronnen over de ontwikkelingen, maar biedt ook achtergrondinformatie over de kandidaten. Dat je wellicht van een aantal kandidaten niks meer zal horen, is niet aan te rekenen op de applicatie. Die is gewoon veelzijdig.
Downloaden: Campaign 2012 (gratis)

NYTimes Election 2012

NYTimes Election 2012CNN mag er dan een aparte nieuwsdesk voor hebben ingericht; de New York Times heeft voor de aankomende verkiezingen zelfs een losstaande applicatie uitgebracht. NYTimes Election 2012 brengt onder andere live verslag van de uitkomsten van de verkiezingsavonden en alle aandacht erom heen. Behalve actuele nieuwsberichten lees je er ook columns en kan je video’s bekijken die bij de laatste ontwikkelingen horen. Een Guide geeft toegang tot algemene informatie.
Downloaden: NYTimes Election 2012 (gratis)

US Elections 2012

US Elections 2012 iPhone iPod touchDeze betaalde app legt minder de nadruk op de actualiteit, hoewel er wel een nieuwssectie is om de grote lijnen mee te volgen van verschillende bronnen. De app richt zich vooral op de achtergrondinformatie van de kandidaten die meedingen naar de presidentstitel. De applicatie is voor het laatst geüpdatet in september 2011 en is dus niet de actueelste van het stel. Wel heeft het een teller tot de verkiezingen plaatsvinden.
Downloaden: US Elections 2012 (€1,59)

Vote Now 2012 Lite

Vote Now 2012 Lite iPhone iPod touchBetrouwbaar is een groot woord, maar Vote Now 2012 Lite is wel een leuke manier om te zien welke kandidaat populair is in welke staat. Ook als Nederlandse gebruiker kan je een stem uitbrengen op een Republikeinse kandidaat of Barack Obama en die stem toewijzen aan een staat. Vervolgens kan je in een kaart zien of een staat naar democratisch of republikeins neigt. Het tabblad GOP (Grande Olde Party, een alternatieve naam voor de Republikeinen) laat zien hoe vaak er op Republikeinse kandidaten in een staat is gestemd door app-gebruikers.
Downloaden: Vote Now 2012 Lite (gratis)

Twatcher 2012 Elections Edition

Twatcher 2012 Elections EditionTwatcher 2012 Elections Edition is een RSS-feed van de laatste tweets van de verkiezingskandidaten en de daarbij betrokken partijen. Ze voeren allemaal campagne op Twitter en met deze app blijf je, zonder account op het sociale netwerk, op de hoogte van de laatste acties, publicaties en links van de kandidaten. Helaas is het niet mogelijk in te loggen met Twitter. Daardoor is een bericht retweeten niet mogelijk.
Downloaden: Twatcher 2012 Elections Edition (gratis)

Tomorrow, by Zapaday

Tomorrow by Zapaday iPhone iPod touch verkiezingenEr is één app die vooruit kijkt in dit lijstje en dat is Tomorrow, by Zapaday. Dat is een Engelstalige app die de belangrijkste, wereldwijde agendapunten van het nieuws laat zien. Zo zie je dat er donderdag 26 januari een republikeins debat van CNN plaatsvindt, terwijl de hierboven genoemde nieuwsapps nog veelal terugkijken op het vorige samenzijn van de kandidaten. Je vindt ook andere aankomende onderwerpen in de app.
Downloaden: Tomorrow, by Zapaday (gratis)

Obama 2012

Obama 2012 iPhone iPod touchBij de Republikeinen is het nog te bezien wie naar voren zal worden geschoven als ultieme presidentskandidaat; bij de Democraten is het al zo klaar als een klontje: Barack Obama. In de officiële app Obama 2012 word je op de hoogte gehouden van de campagne die de democraten voeren in aanloop van de verkiezingen. Ook zie je allerlei foto’s van gebeurtenissen achter de schermen en zie je waar evenementen worden gehouden.
Downloaden: Obama 2012 (gratis)

Politico

Politico iPhone iPod touch verkiezingenWe gaan eruit met een bang. Politico is een app die zich enkel richt op Amerikaans politiek nieuws. Tijdens de verkiezingen gaat het dus over niets anders dan de verkiezingen. De app biedt de laatste nieuwsverhalen, achtergronden en opinies over de debaten, campagnes an kandidaten en brengt die in een uiterst leesbare vormgeving. De kolomgrootte is perfect afgestemd op lang lezen en de lettergrootte kan aangepast worden. Maar het belangrijkste: Politico heeft een enorme hoeveelheid artikelen en ververst razendsnel.
Downloaden: Politico (gratis)

Openingsafbeelding: Massispost.com

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 februari 2016, 14:39
Categorie Uncategorized
Onderwerpen applijst, verkiezingen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.